30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLuka Bebić o Pelješkom mostu: Dug i neizvjestan san, konačno je postao...

Luka Bebić o Pelješkom mostu: Dug i neizvjestan san, konačno je postao stvarnost

Zavarivanjem, posljednjeg 165., segmenta čelične konstrukcije, uskoro će biti spojena konstrukcija Pelješkog mosta, kao i krajnji jug s ostatkom Hrvatske. Jedan od svečanih uzvanika je i Luka Bebić, koji je davne 1998. godine u Hrvatskom državnom saboru predložio izgradnju Pelješkog mosta. “Tad je to bio dug i neizvjestan san, a sad je stvarnost. Ovo je veličanstveno. Građani sad mogu u svaki dio Hrvatske doći bez putovnice”, kazao je Bebić.

“Ovo je veliki povijesni dan. Nakon 303 godine i sedam dana Hrvatske je ponovno spojena. Hrvatskom državnom saboru sam 1. listopada 1998 godine, u ime Kluba zastupnika HDZ-a, predložio izgradnju Pelješkom mosta. To je tad bio dug i neizvjestan san, a sada je stvarnost. Ovo je veličanstveno. Građani sad mogu u svaki dio Hrvatske doći bez putovnice”, kazao je Luka Bebić.

Novinari su Bebića pitali i zašto Pelješki most nije završen za vrijeme premijera Ive Sanadera.

“Nismo imali dovoljno sredstava. Utrošilo se koliko se imalo, oko 60 milijuna kuna. Tad je nastupila gospodarska kriza 2008. Bio sam u posjeti Kini 2009. godine, oni su tad predlagali da bi izgradili i financirali most. Tad nije bilo nekog velikog entuzijazma. Oni su tada nudili vrlo povoljne uvjete, jer su gradili neki most u Beogradu, kao i autocestu kroz Crnu Goru. No, na kraju su ipak Kinezi izgradili most”, kazao je Bebić te dodao kako je posljednje dvije godine promatrao izgradnju most.

“Uživao sam u tome. Takvu sinkronizaciju u životu nisam vidio. Čak ni pandemija nije uspjela zaustavili most”, zaključio je Bebić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA