28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaLjudi, ne nasjedajte na prevare! Starija žena prevarena za 100 tisuća kuna.

Ljudi, ne nasjedajte na prevare! Starija žena prevarena za 100 tisuća kuna.

Predstavljajući se kao šef kriminalističke policije stariju ženu prevario za 100 tisuća kuna

Nakon što je krajem lipnja ove godine starija ženska osoba u Policijskoj postaji Korčula podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare kojim je oštećena za novčani iznos od 100 tisuća kuna, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je prijevaru počinio 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

U prijavi je navela da je na kućni telefon zaprimila poziv muške osobe koja se predstavila kao šef kriminalističke policije koji je obavijestio da je njoj, kao i još nekoliko osoba, otuđen novac s bankovnog računa. Zamolio je da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati, a sve kako bi navodno izuzeli otiske prstiju s novčanica. Također joj je rekao da će joj novac nakon obrade biti vraćen.

Žena je poslušala i novac podigla s banke nakon čega ga je predala dostavljaču koji je bio plaćen preuzeti pošiljku, ne znajući za prijevaru.

Policija je 43-godišnjaka kazneno prijavila za kazneno djelo „Prijevara“ i za njim je raspisana potraga budući se trenutno nalazi izvan Republike Hrvatske.

Građanima skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 507 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 225 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Lastovu

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 11. srpnja, 52-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Putu sv. Martina.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.300,00 kuna izrečena je 27-godišnjoj vozačici osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koja je u večernjim satima u srijedu, 7. srpnja, skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom na D-414 kod mjesta Zaton Doli. Vozačica je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg, i osim spomenute novčane kazne izrečena joj je i trogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Dubrovnik: U prometnoj nesreći teže ozlijeđen pješak

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć, oko 20,20 sati, teže je ozlijeđen 78-godišnji pješak.

Do prometne nesreće je došlo kada je 21-godišnji vozač motocikla dubrovačkih registarskih oznaka, na pješačkom prijelazu u Ulici Iva Dulčića udario u pješaka koji je u tom trenutku, sukladno prometnim propisima, kolnik navedene ceste prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed naleta motociklist i pješak su pali na kolnik ceste pri čemu je pješak zadobio teže ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA