30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleLikovno ljetovanje na Stravči - dvadesetak polaznika okušalo se u slikarskim, crtačkim...

Likovno ljetovanje na Stravči – dvadesetak polaznika okušalo se u slikarskim, crtačkim i hobi tehnikama

S početkom nove školske godine završilo je Likovno ljetovanje na Stravči u organizaciji Muzeja i galerija Konavala. Ljetovalo se petkom, slikalo i crtalo od 2. 7. završno s 29. 8. 2021. godine. Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak polaznika od 5 do 14 godina koji su se okušali u brojnim slikarskim, crtačkim i hobi tehnikama. Od oslikavanja stakla i svile do tehnika papier-mâchéa, radilo se i na svladavanju crtačkog i slikarskog zanata, koliko su mogućnosti dozvoljavale.

Osnovna škola Cavtat za potrebe radionice ustupila je prostor na katu škole u Stravči, koji je ubrzo postao umjetnički atelje. Kako su na likovne radionice u Stravči dolazili i polaznici iz Cavtata, Uskoplja i s Grude, tako je Stravča ovo ljeto bilo mjesto druženja i otkrivanja različitosti koje Konavle omogućuju. Usto, u Stravči rastu velike lisnate murve, pa je odlazak u Stravču postao prilika za upoznati se i s bubicama koje su djeca hranila na radionicama.

Posebno veselje polaznicima je učinilo predstavljanje radova ispred Zavičajnog muzeja u Čilipima u nedjelju, 15. 8. 2021. godine, gdje su djeca prikupila sredstva za nove boje i kupnju dva štafelaja za slikanje. Štafelaji će ostati u školi u Stravči za sljedeće slikarske radionice.

Na radionicama su se razvila i nova prijateljstva, kako djece tako i odraslih, što nas je potaknulo za čekanje novih školskih praznika, a s njima i novih radionica na Stravči.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA