12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaLifestyleLIJEPA PRIČA: bivši i sadašnji dubrovački "klasičari" snimili s Antom Gelom "Gusara...

LIJEPA PRIČA: bivši i sadašnji dubrovački “klasičari” snimili s Antom Gelom “Gusara s Porporele” i poslali snažnu poruku zajedništva

Bivši i sadašnji učenici dubrovačke Klasične gimnazije “Ruđer Bošković” su s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom snimili divan video i izvodeći Gusara s porporele, poslali snažnu poruku svima da se, neovisno o okolnostima, uvijek možemo bolje zauzeti za sebe!

Nije stvar u tome da se oni koji idu naprijed ne boje, nego da strah svladavaju optimizmom, upornošću, dobrotom, prijateljstvom, zajedništvom, vedrinom duha, pozitivnim stavom. Ovo poručuju: Loreta Puljizević, Matko Đevoić (Njemačka), Adrian Ivičević (Irska), Lucija Šoljić Neal (Engleska), Mara Benić (SAD), Ivan Matić (Zagreb), Ana Lojpur, Fani Skvrce, Magdalena Kačić Barišić, Ivona Matić, Mira Medović, Lucija Janjalija, Mihaela Vukojević, Marita Radović, Matea Pavlović, Mišela  Grkeš, Inka Beslema, Matea Prkut, Karla Obšivač, Karla i Mirta Moravec, Tea Jozić, Petra Dupčić, Mislav Biličić, Marko Vukić, Toni Benić,  Anton Glasnović, Marko Pavković, Stjepo Lazarević. Poruka se širi – bivši je klasičari šalju sadašnjima i svima otvorena duha.

Ne bismo uspjeli bez zajedništva. Dobri duh cijele priče bio je Ante Gelo, bivši klasičar (zagrebački!), glazbenik koji svijet nastoji obojiti optimizmom, znanjem, profesionalnošću i neodoljivim šarmom – poručuju za kraj uz zahvalu.

Ideja za stvaranje videa krenula je od pedagoginje Marijane Vekarić, preko kanala “Pandemija dobrote” koji je kao stručna suradnica formirala na platformi Teams preko koje se odvija nastava na daljinu. Svrha kanala Pandemija dobrote je održavanje povezanosti učenika i nastavnika koji daju podršku jedni drugima na razne načine, dijeleći sve dobro što misle, rade, osjećaju – u obliku radova, dojmova, doživljaja, postavljanja postova s motivirajućim i afirmativnim porukama. Povezanost i zajedništvo jača i dobra je podloga za zadovoljniji i uspješniji rad. Ante Gelo trebao je biti virtualni gost u Pandemiji dobrote kako bi svojom vedrinom, znanjem i umijećem na gitari podijelio radost s našim učenicima. Potvrdili smo i ovaj put da se dobrom voljom i iskrenom željom može postići puno više. Udružili smo snage, povezali se i u zajedništvu poslali snažnu životnu poruku, a to je vjera u dobro. Vjera u ljude! – pojasnila je Vekarić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA