25.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLiječnici zasad odustali od štrajka

Liječnici zasad odustali od štrajka

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata donio je odluku da liječnici neće štrajkati, a na dugotrajnom sastanku u Ministarstvu zdravstva postignut je dogovor vezan za uredbu o koeficijentima.

Uredba će stupiti na snagu potkraj travnja, a za liječnike znači povećanje plaća i izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, ali i liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s bolničkima.

“Prvi korak je napravljen, radi se uredba. Očekujemo da će biti temeljem današnjeg sastanka rok ispoštovati. Idemo dalje, čeka nas još puno posla, ima tu još stvari koje treba riješiti. Ovisno o tome ćemo poduzimati i daljnje aktivnosti. Za sada štrajka liječnika neće biti”, rekla je za Dnevnik HRT-a predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić naglasila je da su dulje od od 20 godina čekali da se njihov koeficijent na plaću izjednači s bolničkim kolegama.

“U tom smislu, mislim da je ovo doista značajan napredak. Računamo da će to ipak biti u jednoj stimulativnoj mjeri koja će barem jedan dio kolega zaustaviti odnosno ostaviti u našoj struci”, istaknula je Ban Toskić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA