34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleLidija Brtan s Oboda osvojila je 18 000 eura na Milijunašu

Lidija Brtan s Oboda osvojila je 18 000 eura na Milijunašu

Lidija Brtan nastupila je u popularnom kvizu “Tko želi biti milijunaš” i osvojila je 18 tisuća eura. Lidija nije željela riskirati na 13. pitanju i poslušati publiku te je s iznosom od 18.000 eura napustila natjecanje.

Najbolja u prvoj večerašnjoj igri “Najbrži prst” bila je Lidija Brtan. Kako je sama rekla originalno iz Cavtata, ali već skoro 20 godina živi u Zagrebu. Došla je zbog fakulteta, a ostala zbog posla i ljubavi. Po struci je profesorica španjolskog i mađarskog jezika, ali ne radi u struci, radi uredski posao.

Tarik: Iskoristili ste supruga, pred svima nama!

S velikom je lakoćom stigla do 10. pitanja za prelazak drugog praga. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili? Ponuđeni su odgovori: kroz Argentinu, kroz Španjolsku, kroz Tajland ili kroz Saudijsku Arabiju.

Lidija je na ovom pitanju odlučila pozvati džokera, svoga supruga. On je sugerirao da se radi o Tajlandu, ali je isto tako rekao da nije sto posto siguran.

– Ja moram priznati da je meni prvo kad sam vidjela pomisao bila da se radi o Tajlandu, ali kad je on to potvrdio, ja ću njemu vjerovati, rekla je Lidija.

Prihvativši suprugovo mišljenje osvojila je 5.000 eura.

Tko je štagalj pretvorio u atelje kako bi imao više prostora za slikanje? Salvador Dali, Jackson Pollock, Claude Monet ili Pablo Picasso.

Na ovom je pitanju zatražila džoker “pola-pola”. Ostali su odgovori A – Salvador Dali i B – Jackson Pollock.  

Odlučivši se za Jacksona Pollocka osvojila je 18.000 eura.

– Jackson Pollock je slikao velika platna na koja je prskao boju pa mu je bilo potrebno mnogo prostora za rad, rekao je Tarik.

Lidija: 18.000 eura uopće nije loš iznos, da li “pucati” na 34.000 eura. Ja ću biti skromna danas i povući se, nisam 100% sigurna!

Na 13. pitanju upitana je koji pojam u javnu uporabu ulazi 1898., za Dreyfusove afere u Francuskoj? Demagog, boem, intelektualac ili snob.

Iskoristila je i posljednji džoker “pitaj publiku”. 

Publika je glasovala 33% za demagoga, 22% za boema, 38% za intelektualca i 7% za snoba.

– Moja je dvojba bila demagog ili intelektualac, rekla je Lidija.

Nije htjela gađati i riskirati, te je odustala osvojivši iznos od 18.000 eura.

“Napokon jedna Oboćka na Milijunašu! Čestitam Lidija Brtan na nastupu!,” napisao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić na svom fb profilu.

Čestitamo Lidiji na uspješnom nastupu u kvizu!

FOTO: HRT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA