15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiLibertas nabavlja 11 novih autobusa za gradski prijevoz sufinanciranih EU sredstvima

Libertas nabavlja 11 novih autobusa za gradski prijevoz sufinanciranih EU sredstvima

Nakon što je poljska tvrtka Solaris Bus&Coach spriječena u pokušaju isporuke autobusa koji nisu bili u skladu s ugovorenim propozicijama, Libertas Dubrovnik d.o.o. dana 28. kolovoza pokrenuo je novi otvoreni postupak javne nabave za 11 niskopodnih autobusa namijenjenih javnom gradskom prijevozu.

Investicija nabavke 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., a procijenjena vrijednost cjelokupnog predmeta nabave iznosi 17.985.000,00 kuna bez PDV-a. Krajnji rok za dostavu ponuda je 7. listopada 2020. godine do 12:00 sati.

Autobusi koji se nabavljaju ovim postupkom kao pogonsko gorivo koriste dizel gorivo te uz druge detaljno propisane specifikacije moraju imati nisku emisiju CO2.

Podsjetimo, gradska tvrtka Libertas Dubrovnik od tvrtke Solaris Bus&Coach putem bankovne garancije naplatila je bankovna jamstva u iznosu od 1,7 milijuna kuna, a zbog neispunjenja ugovornih obveza u postupku isporuke novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih sredstvima EU fondova. Tim činom Libertas je zaštićen od financijske štete koja bi nastala da su autobusi preuzeti, a koja se kretala do čak 4,5 milijuna kuna.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) u srpnju ove godine odobrila je zahtjev Libertasa za produljenjem trajanja provedbe projekta za 14 mjeseci, odnosno do 30. rujna 2021. godine, što uključuje i pokretanje novog postupka javne nabave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA