14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKulturaLena Kramarić izlaže na međunarodnoj izložbi "Žene o ženama"

Lena Kramarić izlaže na međunarodnoj izložbi “Žene o ženama”

Slikarica Lena Kramarić predstavit će se na međunarodnoj grupnoj izložbi “Women about women” (Žene o ženama) u sklopu međunarodnog umjetničkog projekta “Rise of women in culture in Western Balkan” (Uspon žena u kulturi na Zapadnom Balkanu) u Galeriji Prica u Samoboru.

Otvaranje putem video prijenosa uživo na Facebook i Youtube stranici projekta planirano je u utorak 9. ožujka 2021. u 18 sati, a u 19 sati bit će organizirano stručno vodstvo kustosice Sonje Švec Španjol kroz postav izložbe.

U srijedu 10. ožujka od 12 sati do 14 sati u prostoru Galerije Prica održat će se okrugli stol na temu “Život i mogućnosti djelovanja suvremenih umjetnica u Hrvatskoj danas”. U skladu s epidemiološkim mjerama okruglom stolu će se moći nazočiti u prostoru Galerije Prica, dok će šira javnost okrugli stol moći pratiti i putem video prijenosa uživo na Facebook i Youtube stranici projekta.

Izložba ostaje otvorena do 28.3.2021. u Galeriji Prica u Samoboru.

O radu s kojim se Lena Kramarić predstavlja na međunarodnoj izložbi Women about women kustosica izložbe Sonja Švec Španjol u predgovoru izložbe ističe:

“U vlastiti, ali istovremeno i naš svijet uvodi nas i slika “Erasing-rewind” Lene Kramarić. Vrlo životan rad iznimno misaone atmosfere s krajnje jednostavnim motivom priča priču o vremenu. U središte kompozicije smještena je žena čije lice prekriva bogati buket cvijeća. Ona predstavlja sadašnjost, dok je crnilo iza njezinih leđa prošlost, a bjelina ispred nje budućnost. Svi ti elementi stapaju se odnosno brišu i nestaju u središnjem dijelu, jer sadašnjost čini i naša prošlost i stečeno iskustvo, ali i naše želje i nadanja. Kretanje unaprijed ovisi isključivo o nama. “

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA