23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLakić: AstraZeneca stiže idući tjedan, za cijepljenje se prijavilo preko 8 tisuća...

Lakić: AstraZeneca stiže idući tjedan, za cijepljenje se prijavilo preko 8 tisuća osoba

Do sad su na području Dubrovačko-neretvanske županije cijepljenje 4020 osobe i to cjepivima proizvođača Pfizer i Moderna, dok se cjepivo proizvođača AstraZeneca očekuje idući tjedan, potvrdio nam je dr. Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Kad je pak u pitanju interes za cijepljenje Lakić nam je kazao kako se obiteljskih liječnicima do sada prijavilo preko 8 tisuća osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

Prema Planu cijepljenja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao prioritetne skupine za cijepljenje određeni su zdravstveni djelatnici te korisnici i djelatnici domova za starije. Sukladno tome na području Dubrovačko neretvanske županije iskorišteno je 4020 doza cjepiva, a cijepili su se upravo zdravstveni radnici i korisnici i djelatnici domova za starije.

„Pristiglo je 3720 doza Pfizerovog cjepiva i 300 doza Moderninog cjepiva, dok se cjepivo proizvođača AstraZeneca očekujemo idući tjedan“ kazao je Lakić te.

S obzirom na to da je potrebno primiti dvije doze navedenih cjepiva kako bi se stekao imunitet zanimalo nas je koliko je osoba primilo prvu, a koliko drugu dozu cjepiva.

„Kad govorimo o ukupnim brojevima prvu dozu je primilo 1819 osoba, a drugu 1210 osoba. Prvu dozu primila su 942 zdravstvena radnika, a drugom 730. Kad su pak u pitanju korisnici i djelatnici domova za starije prvom dozom cijepljena je 571 osoba, a drugom 273 osobe“, rekao je Lakić.

Iako su mnogi na isprva bili skeptični po pitanja cijepljena, s obzirom na broj prijavljenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji čini se da i taj trend mijenja.

„Obiteljskim liječnicima za cijepljenje se prijavilo preko 8 tisuća osoba starijih od 65 godina i kroničnih kronično oboljelih osoba“, zaključio je Lakić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA