31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKUPILI VILU RAŠICU Nakon Hotela Maestral, nova investicija u obitelji Ćorić

KUPILI VILU RAŠICU Nakon Hotela Maestral, nova investicija u obitelji Ćorić

Vila Rašica, ljetnikovac iz 16. stoljeća u Lapadu koja se prema internetskim oglasnicima prodavala po cijeni od 10 milijuna eura dobila je novog vlasnika, odnosno vlasnicu. Tvrtka LC ACERS projekt d.o.o. iz Zagreba koja je kupila nekadašnji ljetnikovac, u vlasništvu je Linde Ćorić, supruge Danka Ćorića, samozatajnog “kralja kladionica”, poduzetnika iz BiH koji je dubrovačkoj javnosti poznatiji kao vlasnik Hotela Maestral u Lapadu, koje je 2019. kupio za 153,5 milijuna kuna.

Vila je bila u suvlasništvu Grada Dubrovnika s 2/5 udjela koji je presudom Visokog upravnog suda u Splitu još u studenom 2018. izgubio svoj dio, budući je vraćen nasljednicima bivše vlasnice, dok je većinski udio, 3/5 pripadao tvrtki “Rašica projekt” d.o.o., čiji je direktor bio Davor Galetović. Nakon obavljene prodaje, novi vlasnik Vile Rašica postaje Tvrtka LC ACERS projekt d.o.o. iz Zagreba. Tvrtka je osnovana ove godine, a jedina djelatnost kojom se bavi je kupnja i prodaja nekretnina. Koje su namjere novih vlasnika s Vilom Rašicom doznat ćemo ukoliko odgovore na naš novinarski upit.

Ljetnikovac je smješten na zemljištu ukupne površine 7878 m2, cijeli kompleks je ograđen visokim kamenim zidom (visine 3-5 m). Na dijelu od 1.529 m2 je smješten prekrasan secesijski ljetnikovac iz 16. stoljeća koji se sastoji iz glavne kamene zgrade od prizemlja, suterena, prvog kata, drugog kata i potkrovlja ukupne površine 1.025 m2, te pomoćne kamene zgrade koja se sastoji od prizemlja i prvog kata ukupne površine 167 m2 i još dva manja pomoćna objekta koji se sastoje  od podruma i prizemlja od 55 m2 te drugog prizemlja od 61 m2. Sveukupna korisna površina je 1308 m2. Ljetnikovac je pod konzervatorskom zaštitom kao umjetnički spomenik zaštićene na temelju Zakona o zaštiti spomenika i prirodnih rijetkosti od 19, listopada 1950., jedinstvena i neponovljiva nekretnina u Dubrovniku – tako je glasio opis dok je Vila Rašica još bila na bubnju za prodaju.

PRODAJE se Vila Rašica: Cijena? Sitnica. 10 milijuna eura

Ljetnikovac Gundulić -Rašica od ladanja, preko bolnice i zatvora do kampa mladih

VILA RAŠICA: direktor tvrtke, odvjetnik Davor Galetović povezan s “mutnim” poslovima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA