26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKultura je svoj đir zaključila u Parku Pile

Kultura je svoj đir zaključila u Parku Pile

Kultura je kroz lipanj i početak srpnja điravala Gradom i okolicom, pa su se tako brojna kulturna događanja održala u Sv. Jakovu, u Gružu, Mokošici, na Gorici sv. Vlaha, u Uvali Lapad i u Malom Zatonu okupivši brojne zaljubljenike u glazbenu, likovnu, plesnu, dramsku i flimsku umjetnost, a završnica projekta održana je jučer u Parku Pile.

Snage su udružile ustanove u kulturi Folklorni ansambl Linđo, Dom Marina Držića, Prirodoslovni Muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar, Kazalište Marina Držića i Kinematografi Dubrovnik. Tako je održana plesna radionica „Linđovo blago“ za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a koju je vodio plesni voditelj Ivo Vlahušić.

Potom je uslijedila radionica „Umjetnički virus“ u organizaciji  Doma Marina Držića, Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Umjetničke galerije Dubrovnik, a istu su vodile muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović koje su potaknule najmlađe da oslobode svoju maštu i pokažu svoju kreativnost. Istovremeno su prisutni mogli uživati u koncertu Brass kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojeg čine Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan i udaraljkašice Karmen Pervitić, a koji su odsvirali izbor iz renesansnih madrigala i šansona, glazbu venecijanske škole, kao i baroknu glazbu.

Članumjetničkog ansambla Kazališta Marina Držića, Edi Jertec, izveo je monolog Pomet / „Trpeza“ iz Držićeve komedije Dundo Maroje te je u svoj nastup uključio i najmlađe, a za kraj večeri u ljetnom kinu Jadran Kinematografi Dubrovnik pripremili su nagrađivani film Mali gangster redatelja Arnea Toonena.

Ovim je događanjem završen prvi ciklus projekta Kultura u điru, a čiji su partneri u projektu Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, gradski kotari/mjesni odbori, a program su kreirale ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, Dubrovačke knjižnice, Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar, Folklorni ansambl Linđo, Kazalište Marina Držića, Kinematografi Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA