17.8 C
Dubrovnik
Subota, 27 travnja, 2024
NaslovnicaKolumneKuhamo i pečemo s AnomKUHAMO I PEČEMO S ANOM Šniceli ala pašticada

KUHAMO I PEČEMO S ANOM Šniceli ala pašticada

Piše: Ana Antunović

Nakon blagdana obično su nam draži jednostavni recepti jer nam je dosta kužine i nakuhavanja. O kolačima nećemo ni pričati, njih ostavljamo tek za veljaču. Ali ako je jednostavno, ne mora biti ništa manje dobro, a ovo je baš jedan takav recept. Kad sam prvi put proučavala recept za pašticadu, to mi se činilo malo previše posla, pa sam počela istraživati kako postići taj pašticada okus, ali za puno manje vremena. I tako je nastao recept za šnicele u toču, ali s okusom pašticade.

Recept za 4 osobe:

Oko 800 g junećeg buta (frikando), narezanog na šnicele

2 mrkve

2 luka

4 režnja češnjaka

10 suhih šljiva

4 dcl crnog vina

2 lovorova lista

Začini

Malo prošeka

2 dcl temeljca

2 žlice meda

Natucite šnicele i pobrašnite jednu stranu. Pržite ih na vrućoj tavi na malo masnoće dok ne zažute s obje strane. Izvadite meso. Na istu tavu dodajte povrće (mrkvu, luk, češnjak), 1 dcl vina, suhe šljive, lovorov list i začine. Dinstajte oko 10 minuta pa dodajte malo prošeka. Dinstajte još par minuta, a onda povrće i umak prebacite u pekač za pećnicu. Može poslužiti i vatrostalna zdjela, ali i obična rostijera koju ćete pokriti s aluminijskom folijom. 

Dodajte i meso u pekač, lagano za potopite u umak.

Na istoj tavi ponovno zagrijte 1 dcl vina i 1 dcl temeljca (može i vode ako nema temeljca pri ruci), pustite da zavrije. Dodajte žlicu meda, a onda prelijte preko mesa, poklopite pekač i pecite na 170°C,  1 sat i 30 minuta. Izvadite, okrenite meso, ako fali toča dodajte još malo temeljca ili vode i pecite još 30 minuta, odnosno dok meso ne bude „ko maslo“ i da se lako reže.

Preporučam poslužiti uz kremastu palentu/puru koju ćete dobiti tako da palentu kuhate u pola vode i pola mlijeka u koje ste prije kuhanja dodali i kockicu maslaca ili dvije žlice maslinovog ulja.

Video recept vas kao i uvijek čeka na mom profilu Kuhana i Pečena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA