34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKućerica u poju je dobila i eko bazenčić u kojemu gostima društvo...

Kućerica u poju je dobila i eko bazenčić u kojemu gostima društvo prave ribice i žabe

Polako i strpljivo obitelj Mujo koja se već godinama bavi turizmom u Konavlima, gradi svoju eko ruralnu priču koja će i ove korona godine privući na hrvatski jug turiste željne osamljenosti i prirode. To je stil života posebne strukture turista koji su postali, zbog iznimne situacije s covidom 19 u svijetu, pravi pokret.

-Naša EKO kućerica u vinogradu je od konca prošle sezone dobila novu ponudu, eko bazen. Ovaj mali ali potpuno prirodni bazen/jezerce opskrbljuje se vodom iz rijeke Ljute. Voda prirodnim padom dolazi do kućerice, služi za rashlađivanje objekta, a potom protječe kroz naš, kako Englezi zovu, organic swimming pool ili swimpond. Vodu dodatno filtrira prirodni riječni pijesak i korjenje biljaka zasađenih u njega i nije potrebno tretiranje nikakvim kemikalijama, a i održavanje je znatno lakše nego kod običnog bazena – opisuje nam Katarina Mujo novi sadržaj koji je osmišljen i napravljen ispred njihove kućice “u poju” o kojoj smo već pisali, oduševljeni njenim izgledom ali i lokacijom na osamljenom mjestu u Konavoskom polju.

Kućerica u “poju” stvarno je, ali, stvarno WAU!

Obitelj Mujo, kao da je predosjetila da će doći vrijeme u kojemu će ljudi težiti za društvom ribica i žaba više nego za društvom ljudi. Jer, korona je uvela nova pravila i nove zahtijeve turista. Katarina stoga dodaje:

-Treba naglasiti da svi koji se kupaju u bazenu imaju za društvo nekoliko ribica koje ovdje žive zajedno s nekoliko žabica i biljnim i životinjskim svijetom koji je ovdje pronašao prirodno stanište. To je bitna razlika koja ga čini drugačijim od ostalih bazena, ali svi gosti koji odsjedaju u ovom jedinstvenom i pomalo neobičnom smještaju su duboko ekološki osviješteni i upravo to i očekuju od ovakve vrste smještaja koja je u zadnje vrijeme sve popularnija u svijetu, kao i ekološki bazeni.

Bavite se ruralnim turizmom već godinama, kakva je kod vas situacija u predstojećim ljetnim mjesecima? Što očekujete?

-U ovo doba korone turizam je stao svuda u svijetu i pomalo se počinje buditi vrlo ograničeno i u specifičnim tržišnim nišama. Nama je ova sezona, koja je bila odlično bukirana u svim segmentima ponude, u potpunosti otkazana do rujna. Jedino smo imali interes za smještaj u našoj EKO kućerici i očekujemo posjetitelje u srpnju i kolovozu. Nadamo se da će se nastaviti i kroz rujan i listopad. Za goste smo se pripremili, a od pokošene trave smo ovaj vikend napravili i stog sijena ispred kućerice, kao nekad. Ali sada
samo kao spomenik konavoskim težacima i u sjećanje na neka prošla vremena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA