6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiKRIŽALJKA: Franković na poziciju pročelnika Ureda za urbanizam i prostorno planiranje dovodi...

KRIŽALJKA: Franković na poziciju pročelnika Ureda za urbanizam i prostorno planiranje dovodi arhitekta Boža Benića

Donedavni predsjednik, a sadašnji dopredsjednik Društva arhitekata Dubrovnik, Božo Benić će izgledno biti novi pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, čime gradonačelnik Mato Franković želi pojačati gradsku upravu sa novim, stručnim, mladim licima u ovom izuzetno zahtijevnom segmentu rada Grada Dubrovnika. O potrebi novog načina u pristupu vrednovanja preostalih, već izuzetno potrošenih prostornih resursa u Gradu se priča već godinama, a Društvo arhitekata Dubrovnik se u proteklom mandatu gradonačelnika Mata Frankovića svojim angažiranim pristupom brojnim temama “nametnulo” kao partner iz struke. To je rezultiralo njihovim izravnim sudjelovanjem u postupku izrade izmjena i dopuna GUP-a i PPU-a Grada Dubrovnika. Benić je, podsjetimo, bio na čelu Društva arhitekata Dubrovnik kroz dva odrađena mandata tijekom kojih je pokrenut i stručni i nagrađivani časopis “Mjera” s aktualnim temama iz područja urbanizma i arhitekture suvremenog trenutka, ali i iz povijesti Grada, a početkom srpnja je tu funkciju preuzela njegova kolegica, arhitektica Ursula Stanić Siništaj.

Frankovićev potez da na čelo tog odjela dovede novo lice, mladog čovjeka koji je kao predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik već stekao reputaciju i izvan granica Grada, politički je mudar potez, jer je riječ o nestranačkoj osobi, a koliko će Benić uspjevati održati svoju samostalnost i neovisnost kao struka, u srazu s politikom, vidjet će se. U svakom slučaju, pred njim je izuzetno izazovno vrijeme, tim više što od najavljenog novog GUP-a građani imaju jako, jako velika očekivanja. Nakon što je, odlaskom bivše pročelnice, Zdenko Medović preuzeo Upravni odjel za izdavanje dozvola, Franković je, ispočetka diskretno, a onda sve glasnije najavljivao promjene i u Upravnom odjelu za urbanizam i prostorno planiranje budući su ta dva segmenta rada gradske uprave povezani poput blizanaca, u smislu sinhroniziranog djelovanja.

Otkad je dobio drugi gradonačelnički mandat Franković je znatiželju medija o promjenama na čelu pojedinih gradskih odjela zadovoljavao informacijama “na kapaljku”, no nije propuštao istaknuti kako od pročelnika očekuje, slikovito, Churchillovim rječnikom rečeno, “krv, rad, suze i znoj”. Tijekom rujna Franković bi, kako je najavljivao tijekom prethodnih mjeseci, trebao i službeno “otkriti” imena ljudi koji bi trebali doći ili ostati na čelu gradskih upravnih odjela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]