29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKreću letovi za Zagreb, saznali smo kolika je cijena najjeftinije karte

Kreću letovi za Zagreb, saznali smo kolika je cijena najjeftinije karte

Domaći avioprijevoznik Croatia Airlines od 11. svibnja započinje s djelomičnom obnovom zračnog prometa, a jedna od prvih linija koju će uvesti je Zagreb – Dubrovnik – Zagreb. Stoga smo odlučili provjeriti kojih će se mjera putnici tijekom leta morati pridržavati te koliko će iznositi cijena karte.

Croatia Airlines odlučila se, slijedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, uvesti preventivnu mjeru obveznog nošenja zaštitnih maski ili pokrivala za lice koja je stupila na snagu jučer 4. svibnja, a kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta, stoji u odgovoru nacionalnog avioprijevoznika.

„U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske odnosno kirurške maske te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila“ pojasnili su te dodali kako u cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja kompanija nastavlja i s provođenjem mnogih drugih implementiranih mjera.

„Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan kontakt s putnicima i zemaljskim osobljem opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvom, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Treba naglasiti i da su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno“ kazali su.

Iz kompanije su istaknuli kako od 11. svibnja počinju s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta – jutarnjim i večernjim na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb, a da se nova mjera nošenja zaštitnih maski uz ove letove odnosi se i na trenutno jedine međunarodne letove koji se obavljaju na relaciji Zagreb – Frankfurt – Zagreb i jedanput na dan.

„Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a kompanija će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela“ zaključuju iz Croatia Airlines.

Kad je u pitanju cijena karata, ističu kako su ponudili istu tarifnu strukturu koja je vrijedila i prije epidemiološke krize, odnosno obustave domaćeg prometa u ožujku ove godine.

“Putnicima su i dalje na raspolaganju karte u četiri cjenovna razreda – FlyEasy, FlyOpti i FlyFlexi za putovanje u ekonomskom razredu i FlyBizz za putovanje u poslovnom razredu. Cijena karte ovisi o trenutno raspoloživosti sjedala, odnosno o tome koji je cjenovni razred dostupan u trenutku rezervacije i kupnje karte.“

Tako trenutno najjeftinija karta Dubrovnik – Zagreb – Dubrovnik iznosi 788, 75 kuna i može se kupiti na internetskoj ili mobilnoj stranici Croatia Airlines.

„Od navedenih 788, 75 kuna, 394 kune predstavlja prihod Croatia Airlinesa, 86 kuna pripada Zračnoj luci Dubrovnik, 143 kune Zračnoj luci Zagreb, 10 kuna je naknada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, dok se 155, 75 kuna odnosi na PDV“ stoji u odgovoru nacionalnog avioprijevoznika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA