30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKreće urbano-komunalno uređenje Lapadske obale

Kreće urbano-komunalno uređenje Lapadske obale

Donesena je odluka o odabiru izvršitelja u postupku nabave i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenja rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale. Uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te formiranje zone drvoreda. 

Uz novu prometnu regulaciju i izgradnju obalne konstrukcije, projektnim rješenjem posebna pažnja je posvećena uređenju kojim će se stvoriti ugodan prostor za aktivnosti na otvorenom, gdje će se uz pješačko-biciklističku stazu formirati drvoredi s klupama za sjedenje u sjeni stabala. Ove radove urbano-komunalnog uređenja, vrijedne 165.373,82 eura, izvest će TEXO MOLIOR d.o.o., koji će nakon nabavke sve potrebne opreme istu i ugraditi pred sami završetak radova na Lapadskoj obali.

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine. U tijeku su radovi na proizvodnji i ugradnji armirano-betonskih zavjesa, zatim radovi na polaganju kolektora oborinske odvodnje u tupu buduće prometnice, ugradnje kamene obloge na obalnom zidu te su započeli i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava. 

Instalacija kolektora oborinske odvodnje kao i vodoopskrbnog cjevovoda položena je kroz cijelu II. fazu radova (do čela Marine), a radovi se izvode dalje u III. fazi.  U tijeku su radovi na izvedbi armirano-betonskih elemenata za propust Ljetnikovca Sorkočević kroz armirano-betonsku zavjesu. U narednim tjednima planira se izvedba prekopa kompletnog profila buduće prometnice, radi izvedbe instalacija, a tijekom kojih će prometovanje motornim vozilima  Lapadskom obalom biti u potpunosti zabranjen, osim za vozila gradilišta.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa, ujedno najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA