31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKreativni drugaši Umjetničke škole umjesto izložbe snimili videospot

Kreativni drugaši Umjetničke škole umjesto izložbe snimili videospot

U završetku nastavne 2019./2020. godine,drugaši slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića predstavit će svoje radove drukčije od uobičajenog. Umjesto završne izložbe radova u Galeriji mladih, učenici su pripremili virtualnu izložbu u formatu video spota.

„U izradi su koristili tehnike koje omogućuju digitalno crtanje i slikanje i to na predlošku kadrova iz glazbenog spota za pjesmu COLORS, američkog glazbenika i producenta Becka Hansena.

U samom procesu ove, u konačnici, zajedničke kreacije, učenici su najprije samostalno odabirali omiljene kadrove iz spomenutog spota da bi ih potom naslikali koristeći klasičnu slikarsku tehniku tempere. Nakon naslikanih radova, slijedilo je digitalno crtanje i slikanje na predlošku kadrova originalne verzije spota. Učenici su imali potpunu kreativnu slobodu izraziti svoju interpretaciju kadrova koristeći se digitalnim alatima koji su im u tom momentu bili na raspolaganju. Tijekom on-line nastave, zajednički smo radili na selekciji uspjelih interpretacija gdje smo i komentirali različite umjetničke utjecaje na koje su se učenici oslanjali, poput utjecaja animirane web televizijske serije She-Ra and the Princesses of Power kao i mnogih drugih.

Ono što ove učenike zasigurno diže iznad prosjeka jest i to što su, iako likovnjaci, samostalno producirali remix Beckove melodije i potpuno samostalno izradili montažu spota, spajajući vlastiti digitalno izrađeni vizualni materijal s vlastitim remixom. Naposljetku, kao profesorica ove izvrsne generacije moram naglasiti da su svi učenici, u situaciji dugotrajnih izvanrednih okolnosti pandemije COVID-19 i nemogućnosti fizičkog kontakta, pokazali visoku razinu zajedništva koje je okrunjeno ovim izvanrednim zajedničkim uratkom, kaže Ivana Selmani, mentorica drugaša UŠLS.

Autori spota:

Stella Burđelez – montaža

Karmen Ban

Helena Marić

Lara Miloslavić

Đive Majstorović

Leon Kokotić

Mara Tomašević

Ela Žuvela

Roko Roca – Remix

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA