29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 5 srpnja, 2022
NaslovnicaVijestiKoliko je plaćeno zbrinjavanje i odvođenje pasa sa Žarkovice?

Koliko je plaćeno zbrinjavanje i odvođenje pasa sa Žarkovice?

Cijena usluga preuzimanja, smještaja, skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih i izgubljenih pasa u skloništu iznosi 2.800,00 kuna bez PDV-a po psu. Sveukupni putni troškovi dolaska tima u grad Dubrovnik na intervenciju preuzimanja životinje, žive ili uginule iznose 2.000,00 kuna bez PDV-a – odgovor je koji smo dobili iz “Sanitata”.

U odgovorima na ostala pitanja čitamo:

Temeljem zahtjeva Policijske Uprave Dubrovačko-neretvanske, Službe kriminalističke policije, Odjel za mobilne veterinarske jedinice Državnog inspektorata 24. svibnja 2022. izvršio je inspekcijski nadzor utvrđivanja uvjeta držanja kućnih ljubimaca na lokaciji Žarkovica. Po obavljenom nadzoru, društvu Sanitat Dubrovnik d.o.o., Rješenjem se naređuje osigurati hitno zbrinjavanje bolesnih ili ozljeđenih životinja sa lokacije Žarkovica, putem odobrenog skloništa za životinje, s rokom izvršenja danom dostave Rješenja.

Navedeno Rješenje doneseno je temeljem utvrđenog činjeničnog stanja temeljem članka 79. stavka 1 točka 2. Zakona o zaštiti životinja, gdje je propisano da je nadležni veterinarski inspektor u provođenju inspekcijskog nadzora ovlašten narediti mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti u određenom roku kao i pravo i obvezu poduzeti i druge radnje za koje je ovlašten.

Za pse koji nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca i cijepljeni protiv bjesnoće, smještaju se u sklonište na račun vlasnika, odnosno jedinica lokalne samouprave ako posjednik nije poznat, kako je propisano čl. Zakona 45. stavka 7. Zakona o veterinarstvu.Sanitat Dubrovnik d.o.o. sukladno zakonskim propisima sklopio je Ugovor o nabavi usluga o sakupljanju, skrbi i udomljavanju napuštenih životinja te prikupljanju i zbrinjavanju lešina uginulih životinja s javnih površina na području grada Dubrovnika s registriranim skloništem za zbrinjavanje životinja Animalis Centrum d.o.o. u kojem su detaljno definirani postupci skrbi o životinjama: cijepljenja i sveobuhvatne zdravstvene skrbi, čipiranja, označavanja, traženja vlasnika te oglašavanja i udomljavanja napuštenih životinja.

Cijena usluga preuzimanja, smještaja, skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih i izgubljenih pasa u skloništu iznosi 2.800,00 kuna bez PDV-a po psu. Sveukupni putni troškovi dolaska tima u grad Dubrovnik na intervenciju preuzimanja životinje, žive ili uginule iznose 2.000,00 kuna bez PDV-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA