31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKolege se opraštaju od prerano preminulog Mislava Baga

Kolege se opraštaju od prerano preminulog Mislava Baga

Kolege, koji su s njime radili, opraštaju se na društvenim mrežama od iznimnog novinara i urednika Mislava Baga. Izdvojili smo riječi i fotografije Andrije Jarka i Marija Juriča.

Teško me nešto može šokirati, ali ovo me izulo iz cipela. Mislav je bio fanatik novinarstva, surovi profesionalac – rekao je poznati tv reporter Dubrovčanin Andrija Jarak za 24 sata o smrti Mislava Baga.

Upoznali su se radeći na HRT-u, a na Novoj TV proveli su zajedno 12, 13 godina, rekao je dalje Jarak, koji, pišu 24 sata, ne nalazi prave riječi i teško mu je prihvatiti da njegovog kolege više nema.

S Bagom je rado surađivao, njihov odnos opisuje kao fair play, uvijek korektan. Kaže kako je Bago novinarstvo živio 25 sati dnevno, nikad mu ništa nije bilo teško.

– Nije bio maneken, nego rudar. Onaj koji je snažno i duboko kopao. Takvih više nema. Televizija je bila njegov život, a novinarstvo doručak, ručak i večera – govori Jarak te ističe kako je znam napamet sve sazive Sabora.
-Kad bi ga netko upitao tko je najmlađi ministar u Vladi, odgovarao je kao iz topa. Na ta i mnoga druga pitanja, bio je kao enciklopedija, apsolutno sve je znao o politici i političarima – kazao je Jarak.

Reporter NoveTV Mario Jurič prisjetio se posljednjeg susreta s Bagom na otvaranju Pelješkog mosta.

– Ljudska i novinarska veličina, maestralan kolega koji je radio s neizmjernim žarom i o kojem će buduće generacije učiti u knjigama. Uvijek spreman pomoći, savjetovati. Posljednji put vidjeli smo se na otvaranju Pelješkog mosta. Nakon mukotrpnog dana, organizirao je kifle i ćevape za sve kolege u hotelu u Slanome. I to oko 1 ujutro. Bog te pitaj gdje je on to našao, ali uspio je.

“Uzmi janjetine za hotel. Uzet ćemo gin i malo proslaviti”, napisao mi je. Toliko smo se smijali tu noć. Sličan je bio i u poslu. Hodajući brojčanik prepun podataka, statistike. Sugovornici koji nisu htjeli stati pred kameru, nacrtali bi se ispred nje kad bi ih on nazvao. Itd., itd… Oni koji su ga poznavali puno bolje sigurno mogu ispisati desetke knjiga. Jedno je sigurno – novinarstvo je izgubilo jako puno, jer toliko je pitanja još imao postaviti, toliko sugovornika “ispleskati”.Hvala ti za sve. Doviđenja Bago i spavaj mirno, napisao je Mario Jurič na svom FB profilu.

Foto: Andrija Jarak i Mario Jurič Facebook

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA