13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiKlub mladih znanstvenika poziva mlade kreativce na zanimljiv cjelogodišnji program

Klub mladih znanstvenika poziva mlade kreativce na zanimljiv cjelogodišnji program

Klub Mladih Znanstvenika cjelogodišnji je inovativni odgojno-obrazovni program UR Instituta za darovite i kreativnu mlade. Cilj program je pružiti stimulativnu okolinu mladim inovativnim kreativcima, u kojoj na kontruktivan i produktivan način mogu ispoljiti svoj potencijal – razvijati vlastite i kolaborativne znanstveno-istraživačke, znanstveno-umjetničke i srodne inovativne projekte. Program se temelji na praktičnom eksperimentiranju korištenjem DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others) metodologije.

Fokus programa je na suvremene znanstvene prakse; biotehnologiju, eksperimentalnu elektroniku, bioelektroniku, biorobotiku, umjetnost vezanu uz elektroniku i biologiju i srodne prakse. Uz podršku stručnih mentora, u laboratorijima UR Instituta mladi mogu razvijati ideje, stvarati inovacije i upoznati druge mlade inovativne kreativce.

Bez obzira žele li lemiti, eksperimentirati s 3D printerima, laserskim rezalicama, PCR uređajima, dizajnirati u VR-u, od starih bojlera raditi robote, uzgajati elektroničke komponente uz pomoć bakterija… u laboratorijima UR Instituta svaka mlada osoba zainteresirana za suvremno inovativno stvaralaštvo može pronaći nešto za sebe.
Program Klub Mladih Znanstvenika održavati će se od 23.10.2021. svake subote do 10 do 14 sati u laboratorijima UR Instituta u kompleksu Centar za mlade Dubrovnik, Obala Ivana Pavla II 44A.

Okupljanje 23.10. biti će posvećeno temi dizajna biološki inspiriranog robota, kao jednog od projekata na kojemu će klub raditi u ovoj školskoj godini.

Radionice su besplatne!

Voditelj programa:
Gjino Šutić- biotehnolog & novomedijski umjetnik (autor koncepta)

Tko se može prijaviti:
Mladi kreativci od 13 do 30 godina.

Kako se prijaviti:
Svi zainteresirani za sudjelovanje u klubu mogu se prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/165c8nVbGUEPzhTD9

Program se izvodi u sklopu projekta Du STEM. Du STEM projekt traje dvije godine, a financiran je u sklopu poziva UP.04.2.1.10 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 2.660.083,07 kuna, od kojih je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić