32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKlub Dubrovčana okuplja klape u Zagrebu

Klub Dubrovčana okuplja klape u Zagrebu

Klub Dubrovčana već godinama okuplja dubrovačke studente i njihove prijatelje u centru Zagreba u Gundulićevoj ulici. S obzirom na ovogodišnju situaciju u Klubu se nisu provodile uobičajene aktivnosti već je s popuštanjem mjera omogućeno održavanje proba pojedinih klapa.

Osim domaćica Kluba – Klape Figurin – u klupskim prostorijama djeluju i druge klape koje su na različite načine povezane s Gradom te su ove godine sve do jedne sudjelovale na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Klapa Figurin ove je godine ostvarila dvostruki uspjeh na Festivalu osvojivši najprije Srebrnu plaketu na Večeri novih skladbi s pjesmom Onu jubav autora Vicka Dragojevića i Pjera Mirića, a zatim u Finalnoj večeri ženskih klapa drugu nagradu publike, odnosno Srebrni leut. Voditeljica klape je Dubrovkinja Paulina Đapo koja je ujedno i članica ženske klape Armorin koja također djeluje u Klubu. Klapa Armorin četverostruka je pobjednica FDK-a u Omišu, a ove su godine imale čast otvoriti Festival na autorskoj večeri mons. Rajmira Kraljevića.

Još jedna ženska klapa koja djeluje u Klubu ove je godine ostvarila uspjeh kao najbolji debitant Festivala – klapa Oželanda. Djevojke su također osvojile treću nagradu žirija – Brončani štit i treću nagradu publike – Brončani leut. Voditelj klape Oželanda je Dubrovčanin Marko Vukić koji ujedno i pjeva u muškoj klapi Bošket koja također djeluje u prostorijama Kluba. Klapa Bošket ove je godine ostvarila dvostruki uspjeh na omiškom Festivalu osvojivši nagradu za najbolju izvedbu na Večeri novih skladbi za pjesmu Jelne noći u jenoru Ane Kodrić Ivelić i Pjera Mirića te drugu nagradu publike  – Srebrni leut u Finalu muških klapa.

U Klubu već godinama djeluje i mješovita klapa Slavić koja je ove godine na Večeri mješovitih klapa osvojila drugu nagradu žirija – Srebrni štit s grbom grada Omiša.

Drago nam je da su u ovoj situaciji klape pronašle način da opstanu i u kratkom se razdoblju pripreme te ostvare sjajne rezultate. Čestitamo svim klapama i želimo im puno uspjeha u budućem radu.

U iščekivanju popuštanja mjera radujemo se ponovnom okupljanju naših studenata u prostorijama Kluba na tradicionalnim Noćima Dubrovčana, glazbenim večerima, radionicama, kvizovima znanja, edukacijama, turnirima i drugim aktivnostima u organizaciji uprave Udruge studenata Dubrovnika Libertas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA