32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaKLAUZURA DOMOVINSKOG POKRETA: prvo domovinski duh, onda umijeće, znanje

KLAUZURA DOMOVINSKOG POKRETA: prvo domovinski duh, onda umijeće, znanje

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, i Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, održali su konferenciju za medije na temu predstavljanja Programske klauzure Domovinskog pokreta.

”Na Programskoj klauzuri Domovinskog pokreta danas u Osijeku donijeli smo točke koje će biti de facto izborni program Domovinskog pokreta. Sveli smo ih na deset točaka, to je deset Domovinskih stupova koji trebaju reformirati kompletnu Hrvatsku u svim segmentima, od javne uprave, zdravstva, obrazovanja i svega”, uvodno je poručio Radić.

Radić je naglasio kako je najbitnija prva točka, a to je da Domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske, a sve što se radi u ovoj zemlji treba raditi s ljubavlju prema domovini. A onda nakon toga, dodao je Radić, slijedi umijeće i znanje. Rekao je kako su Domovinski duh stavili kao pojam u borbi protiv koruptivnog zloduha te kako je to osnovna točka koju će pokušati nametnuti u Hrvatskoj. Istaknuo je da su se definirali ovdje kao Domovinski pokret koji treba pokriti široko i da su dobrodošli svi koji su za domovinu i koji se mogu uklopiti u Domovinski duh.

”Globalističke agende pokušavaju zatrijeti nacionalno promišljanje i kralježnicu Republike Hrvatske”

”Izuzetno sam zadovoljan što mogu predstaviti prvu Klauzuru Domovinskog pokreta, kojoj je cilj izrada osnovnog programa rada Domovinskog pokreta koji se bazira na deset stupova, dakle deset temeljnih odrednica u radu Domovinskog pokreta, iz kojih će biti jasno vidljivo, i je vidljivo, što je Domovinski pokret i čemu težimo, kako bi se članovi i svi oni koji simpatiziraju Domovinski pokret mogli odrediti i kako bi mogli znati u kojem pravcu ide Domovinski pokret, a na kraju krajeva, iz kojih je lako iščitati i aktualnu problematiku koja se nadvija nad Republikom Hrvatskom”, naglasio je Penava.

Penava je objasnio koja je to problematika, i zašto su odabrali ovaj trenutak, te zašto je izuzetno sretan i zadovoljan što su danas ovdje i što su mnogobrojni članovi i odbori Domovinskog pokreta iznjedrili ovakav dokument.

”Zato što prepoznajemo ogroman sraz u aktualnom trenutku u kojem se nalazimo globalističke agende s Republikom Hrvatskom u pokušaju zatiranja bilo čega što ima veze s nacionalnim promišljanjem, odnosno sa samom kralježnicom Republike Hrvatske. Kako bi bilo jasnije o čemu pričam, na tom tragu ćete jasno prepoznati da je to cjelokupna agenda koja već godinama kontinuirano ide za zatvaranjem proizvodnih pogona u Republici Hrvatskoj”, rekao je.

”Globalistički Plenkovićev HDZ nam zatvara proizvodne pogone i nameće rodnu ideologiju”

Penava je upozorio kako to nije slučajno: ”Da vam je netko rekao prije koji mjesec da će se Inker u Zaprešiću zatvoriti, mislim da nitko ne bi vjerovao, ali sjetite se onda i požeške Orljave. Sjetite se sad Sisačke rafinerije. Sjetite se Šećerane u Virovitici. Sjetite se, na kraju krajeva, da smo prije samo deset godina imali uvozne kvote iz aspekta proizvodnje šećera, nametnute od strane Europske unije, jer smo bili igrač u izvozu šećera”.

”Danas smo od tri šećerane ostali na jednoj, i to je zapravo odraz ili slika koja najbolje odražava taj proces koji se događa u Republici Hrvatskoj, ne slučajno. Provodi ga danas Andrej Plenković sa svojim HDZ-om, ali i mnoge druge stranke poput ‘Možemo’ su također na toj globalističkoj agendi. A ovih dana tu istu agendu nam najavljuju i implementiraju kroz pokušaj nasrtaja na naše obitelji, na naš svjetonazor, kroz brisanje granica između spolova, kroz nametanje rodne ideologije. Dakle, mic po mic dolazi globalistička neman i kuca nam na vrata, mijenja naš svjetonazor, mijenja naše emocije, mijenja i pokušava promijeniti ono tko smo i što smo”, poručio je.

Penava je podsjetio kako smo vrhunac toga imali u Vukovaru 17. studenog te je upitao tko bi vjerovao da će HDZ braniti situaciju da je legitimno doći 17. studenog u Vukovar i baciti vijenac u Dunav srpskim žrtvama u Domovinskom ratu.

”DP će zaustaviti brisanje domovinskih vrijednosti uz pomoć hrvatskog naroda”

”To je ono što radi HDZ Andreja Plenkovića. To je ono što za cilj ima brisanje svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti, a tome se jedino možemo suprotstaviti Domovinskim duhom, jasno izrečenim stavovima poput ovih koje smo izrekli danas i jasnim stavovima da Domovinski pokret predstavlja branu takvim procesima. Dakle, apsolutno ćemo se boriti protiv svih tih moćnih svjetskih lobija koji nam pokušavaju nametnuti rodnu ideologiju. Ako hoćete, toliko moćnih da to čak uspijevaju i putem FIFA-e i ovog Svjetskog prvenstva s kapetanskim vrpcama”, istaknuo je.

Penava je rekao kako se nije dobro praviti da nam se to ne događa. Oni su već ovdje, upozorio je, pokušavaju ući danas i u Hrvatski sabor, pokušavaju nam ući u domove i početi nam mijenjati kompletan svjetonazor i koncept svijeta kako ga doživljavamo, na način da više ne postoje mama i tata, nego postoji nekakvih 150 vrsta i podvrsta. Predsjednik Domovinskog pokreta zaključno je poručio kako je to ono što Domovinski pokret mora spriječiti i zaustaviti te kako je to ono što će Domovinski pokret i napraviti zahvaljujući hrvatskom narodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA