18 C
Dubrovnik
Četvrtak, 6 svibnja, 2021
NaslovnicaIzbori 2021KANDIDAT HDZ-a Božo Lasić ide u utrku za načelnika Konavala

KANDIDAT HDZ-a Božo Lasić ide u utrku za načelnika Konavala

Trenutni načelnik Općine Konavle, Božo Lasić objavio je kako ide po još jedan mandat. Kaže kako je svjestan izazova budućeg razdoblja, ali se nada i kako je to novi početak za doprinijeti boljitku zajednice. -Većina je planiranih projekata ostvarena i nemam ih potrebu ovdje nabrajati jer je to svakome dobronamjernom pripadniku naše zajednice vidljivo – napisao je između ostalog Lasić u svojoj facebook objavi.

-Odlukom Općinskoga odbora HDZ-a Konavale od večeras sam i službeno kandidat za načelnika Općine Konavle za mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine. Odmah bih htio naglasiti da sam u potpunosti svjestan izazova budućeg razdoblja koje je pred svima nama, a nadasve poteškoća na koje ćemo nailaziti u zajednici u kojoj živimo. Međutim, svaka poteškoća ujedno je izazov i novi početak koji može donijeti boljitak zajednici. Obećavati nešto iluzorno, neostvarivo i nerealno u ovo vrijeme krize bilo bi nekorektno i nepošteno.

Ovdje se moram osvrnuti i na protekle četiri godine. Većina je planiranih projekata ostvarena i nemam ih potrebu ovdje nabrajati jer je to svakome dobronamjernom pripadniku naše zajednice vidljivo. U proteklom razdoblju nailazili smo i na teškoće koje nas i danas tište i unose neizvjesnost za buduće razdoblje. Smatram da smo svim tim izazovima odgovorili brzo i učinkovito prvenstveno djelujući s ciljem zaštite svih pripadnika naše zajednice. U zadanim mogućnostima, pa i više od toga, pomogli smo gospodarstvu u kriznim trenucima, svim smo se silama trudili da zaštitimo svako radno mjesto; negdje s više uspjeha, a negdje s manje. Svjestan sam činjenice da je na meni bio teret donošenja teških odluka koje zasigurno nisu popularne, te su možda utjecale na moj ugled u društvu, ali vjerujte mi da nije bilo drugog izbora. Svaka je odluka donesena promišljeno s jasnim argumentima s ciljem prevencije još veće nevolje.

Drage moje Konavoke, Konavljani i svi ostali žitelji Konavala, ovdje moram istaknuti nešto posebno što me veseli i što mi je davalo snagu i volju da izdržim sve poteškoće na koje sam nailazio, a to je ponos što pripadam zajednici koja je u najtežim trenucima pokazala veliku humanost kako bi pomogla pojedincima i zajednicama. Sve se to očitovalo u spontanosti i velikoj želji da se drugome pomogne i priskoči u nevolji. S tim su ciljem sakupljena velika financijska i materijala dobra. Biti načelnik u takvoj sredini svakome mora biti čast, a ujedno i odgovornost da poštenim radom odgovori na sve izazove. Na kraju vas ne želim uvjeravati da smo sve radili dobro i dodajem poznatu floskulu kako je moglo i bolje, kažem vam da smo radili pošteno, odgovorno i onako kako smo najbolje znali, a da je bilo grešaka, bilo je. Isto tako, ako budem ponovno izabran, obećavam da ću istom mjerom hrabro, odlučno i odgovorno nastaviti svoj mandat koji zasigurno neće biti lak, imat ćemo velike probleme da zadržimo postojeće komunalne, zdravstvene, socijalne i ostale standarde. Ipak, neka nam vodilja bude misao da svaka okolnost predstavlja priliku – napisao je Božo Lasić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

đ

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić