28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKako stoje dubrovački muzeji na TripAdvisoru? Ima li iznenađenja?

Kako stoje dubrovački muzeji na TripAdvisoru? Ima li iznenađenja?

Nakon što smo provjerili koji su najbolje ocijenjeni dubrovački restorani prema izboru korisnika na TripAdvisoru, provjerili smo i koju dubrovačku muzejsku jedinicu smatraju najprivlačnijom.

IZBOR KORISNIKA TRIPADVISORA: Među pet najboljih dubrovačkih restorana čak dva u vlasništvu poznatih sportaša

Nimalo iznenađujuće vrh ljestvice je zauzeo muzej koji su prije nekoliko godina otvorili mladi kreativci u prostoru TUP-a. Muzej crvene povijesti, tako nakon 293 recenzije ima prosječnu ocjenu 5. Posjetitelji su u svojim recenzijama naveli kako se radi o malom i zanimljivom muzeju, izvan povijesne jezgre koji na po njima dobar način prezentira povijest, politička zbivanja i način života u Jugoslaviji. Oni koji su ga posjetili naveli su kako se radi o interaktivnom muzeju, što im se iznimno svidjelo. Neki su u svojim recenzijama naveli i kako ih je posjet muzeju potaknuo da zarone, prouče i saznaju više o povijesti Jugoslavije i ratu koji je nakon raspada bivše države uslijedio.

Na drugom mjestu nalazi se kula Gornji ugao s 485 recenzija i prosječnom ocjenom 5. Turisti su naveli kako je kulu teško pronaći te da nigdje nije posebno istaknuta kao jedna od dubrovačkih atrakcija, što je kako nam se čini bila i glavna zamjerka, no da se radi o skrivenom dragulju u gradu u kojem su turisti na svakom koraku. Jedan posjetitelj je naveo kako je najbolji dio posjeta šetnja do vrata od Pila, tijekom koje se pruža predivan pogled, a preporučili su posjet tvrđavi kao dobru alternativu šetnju zidinama. Jedna posjetiteljica istaknula je kako kulu vrijedi pronaći jer pruža dobar uvid u staru ljevaonicu.

Na trećem mjestu našao se Love stories museum, sa 178 recenzija i prosječnom ocjenom 4.5. Posjetitelji su naveli kako se radi o jedinstvenom i zabavnom malom muzeju u kojem su prezentirane ljubavne priče iz svih krajeva svijeta, a posebno su ga preporučili parovima koji se nađu u Dubrovniku. Naveli su i kako ih je muzej ispunio pozitivnom energijom te da su na odlasku imali ogroman osmijeh na licu, dok su ih neke ljubavne priče predstavljene u muzeju čak i rasplakale.

Četvrto mjesto zauzeo je War Photo Limited, muzej posvećen ratnoj fotografiji koji ima 1 454 recenzije i prosječnu ocjenu 4.5. Posjetitelji su naveli da su prikazane “moćne” fotografije ratnih sukoba u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Libanonu, kao i fotografije drugih sukoba diljem svijeta. Naveli su i kako su fotografije pomno odabrane kako bi na dirljiv način pokazale posljedice ratnih sukoba.

Jednu posjetiteljicu je jedna od izloženih fotografija dirnula do suza te navela na promišljenije o odnosu prema onima koji bježe iz ratom zahvaćenih područja. Osvrnula se i na trenutni ratni sukob između Rusije i Ukrajine, te kazala kako joj se čini da nikad postići da na svijetu ne bude ratnih sukoba, no da je to nešto čemu svi skupa moramo težiti. Drugi pak posjetitelj je naveo kako ovaj muzej odličan način za učenje o turbulentnoj povijesti Balkana i sukoba koji su na tom području odvili u posljednjih 30-ak godina. Posjetitelji se uglavnom slažu da se ovaj dirljiv muzej koji progovara o iznimno važnoj temi mora posjetiti.

Na petom mjestu najboljih našao se Muzej Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal na Srđu, koji nakon 936 napisanih recenzija ima prosječnu ocjenu od 4.5. Jedan je posjetitelj naveo kako se radi o odličnom muzeju, koji pomoću slika i snimki, kao i ostalih eksponata posjetitelje uvodi u opsadu Dubrovnika.

“Mislim da izložbu ne možete posjetiti, a da vam se oči ne ispune suzama”, naveo je. Posjetiteljica iz SAD-a, navela je kako je muzej jedno od mjesta koje su u Dubrovniku mora posjetiti te da joj je tek nakon posjeta ovom muzeju postala jasno što se za vrijeme rata događala. Među kritikama na koje smo naišli, ističe se ona vezana uz način plaćanja. Naime, mnogima gostima je nevjerojatna činjenica da se ulaznica može platiti isključivo gotovinom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA