6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiJure Paponja i Mišo Pecotić u subotu će se zarediti u katedrali

Jure Paponja i Mišo Pecotić u subotu će se zarediti u katedrali

U subotu 4. prosinca u katedralnoj crkvi Gospe Velike na svečanom euharistijskom slavlju u 10 sati , apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić za đakone će zarediti dvojicu kandidata za đakone Juru Paponja i Miša Pecotića.Izravni prijenos đakonskog ređenja moći će se pratiti na internetskim kanalima Dubrovačke biskupije.

Kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić u petak, 3. prosinca na misi u 18 sati, koju će također predvoditi nadbiskup Uzinić, položit će Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Na istom slavlju bogoslovi Ivan Galjuf i Petar Markić primit će službu akolita (pratioca). Nakon mise je klanjanje kojega će animirati budući đakoni.

Jure Paponja, sin pok. Ilije i pok. Mile r. Galić, rođen je 24. siječnja 1992. u Metkoviću. Osnovnu školu završio je u Metkoviću, a srednju školu za hotelijersko turističkog komercijalistu u Dubrovniku. Teologiju je studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 4. travnja 2019. godine, u službu čitača postavljen je 6. travnja 2019., a službu pratioca (akolita) primio je 21. ožujka 2021. godine. Đakonski praktikum vršit će u župi sv. Ilara, Mlini.

Mišo Pecotić, sin Kazimira i Mirjane r. Radovanović, rođen je 9. listopada 1963. u Splitu. Osnovnu školu završio je u Smokvici, a srednju upravnu školu u Splitu. Upisao je pravni fakultet u Splitu 1982. godine. Radio je u upravnim tijelima lokalne, županijske i državne vlasti na području otoka Korčule. Također je desetak godina radio u OTP banci u Smokvici na otoku Korčuli. Teologiju je studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu od 2016. godine. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 4. travnja 2019. godine, u službu čitača postavljen je 6. travnja 2019., a službu pratioca (akolita) primio je 21. ožujka 2021. godine. Đakonski praktikum vršit će u župi Velike Gospe – Katedrala, Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]