6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiJučer na Mljetu ozljeđen vrhunski hrvatski skijaš za vrijeme treninga kod legendarnog...

Jučer na Mljetu ozljeđen vrhunski hrvatski skijaš za vrijeme treninga kod legendarnog Ante Kostelića Gipsa

Unesrećena osoba za koju je jučer tijekom poslijepodneva organiziran hitni medicinski prijevoz s otoka Mljeta, prvo vatrogasnom brodicom do Prapratnog, a potom vozilom hitne pomoći do dubrovačke opće bolnice, je naš perspektivni mladi skijaš Elias Kolega, koji je doživio teški prijelom noge prilikom kondicijskog treninga kod legendarnog Ante Kostelića Gipsa. Uspješnog 23-godišnjaka zbog dosadašnjih rezultata i talenta, ali i životnih načela i samodiscipline nazivaju nasljednikom trofejnog Ivice Kostelića koji mu je i uzor. Kolegu je jučer u dubrovačkoj općoj bolnici operirao dr. Ivan Benčić, isti traumatolog koji ga je operirao prije nekoliko godina, što je bila izuzetno sretna slučajnost za mladog sportaša.

Kolega se na Mljetu, naime, nalazio sa svojim mlađim bratom, također skijašem Samuelom, te majkom Sonjom, i to na pripremama kod legendarnog Ante Kostelića Gipsa. Trener koji je Hrvatsku doveo na svjetski pijedestal u skijanju, preuzeo je brigu o sportskoj karijeri dvojice braće Kolega nakon što je Ivica Kostelić okončao svoju skijašku karijeru. A, osim istog trenera, Ivica i Elias dijele još jednu životnu sličnost, a to je da i jedan i drugi svoje skijaške početku i ljubav prema tom sportu, mogu zahvaliti roditeljima. Ivica ocu Anti, a Elias majci Sonji, koju uvijek spominje kao svoju prvu trenericu. A, povezanost dviju obitelji seže još u vrijeme kada je Eliasova majka Sonja zajedno s Maricom Kostelić trenirala u rukometnom klubu kojega je vodio Ante Kostelić.

Sve se to doznalo nakon što je mladi skijaš svojim vrhunskim rezultatima skrenuo pozornost medijskog, ali i čitavog skijašnog svijeta na svoju ozbiljnost i ambiciju da ostane zapamćen kao vrhunski sportaš. Prije četiri godine je u Sočiju osvojio brončanu medalju u slalomu, nakon toga su uslijedili prvi bodovi u Svjetskom kupu na teškoj stazi u Wengenu, pa dobar rezultat na prošlim Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji … kojima je dokazao da misli posve ozbiljno kada kaže da namjerava postati jedan od najboljih, te kako će dati sve od sebe kako bi u rukama jedanput držao Veliki kristalni globus.

Svoje treninge na Mljetu je novinarima opisivao kao “specifične, vrlo intenzivne kondicijske treninge, kakve nitko nigdje ne radi. Poanta tih treninga i trčanja po škrapama te kozjim putovima upravo je u tome da si tijekom njih čitavo vrijeme prisutan. Isto kao u skijanju, nema opuštanja, jer mala pogreška može te jako koštati i možeš se strahovito ozlijediti.”

Budući su ozljede sastavni dio života vrhunskih sportaša koji moraju naučiti živjeti s bolom, ali nauče i kako čvrstom voljom i samodisciplinom doći do oporavka i ozdravljenja, vjerujemo kako će mladi Elias Kolega uspješno prebroditi ovo trenutačno teško zdravstveno stanje. Želimo mu sreću!

foto:CROSKI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]