29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJeste li spremni za Božićno kupanje u Dubrovniku?

Jeste li spremni za Božićno kupanje u Dubrovniku?

Dok su pripreme za Božić i blagdane u punome jeku, u tijeku su pripreme i za još jednu blagdansku tradiciju. Radi se o Božićnom kupanju. Ovog Božića, Hrvati će se kupati diljem Lijepe Naše, od Istre do Dalmacije, a najavljuje se kupanje i na nekim rijekama u kontinentalnom dijelu Lijepe Naše.

„Božić mi je nezamisliv bez božićnog kupanja. Prije sam dolazio sam, ali sad kako je sin porastao, dolazimo zajedno. Super nam je!“ kaže Dominik (35) iz Dubrovnika. Jasna (53) iz Dubrovnika kaže: „Ovo mi je jedna prelijepa tradicija, a i kažu da je dobro za zdravlje.“

Ove godine u Istri najavljeno je kupanje u više mjesta u Hrvatskoj, a grad u kojem je božićno kupanje već tradicija je Dubrovnik.

Ono što sve zanima je kolika je temperatura mora u Hrvatskoj na kojoj će se kupači kupati za blagdane. S portala temperatura-mora.hr kažu kako je trenutna prosječna temperatura mora u Hrvatskoj 15 stupnjeva celzijusa.

Temperatura mora u Dubrovniku za božićno kupanje iznosit će 15 stupnjeva celzijusa. Ovo je jedna od najviših temperatura mora za božićno kupanje, a jedino mjesto koje bilježi veće temperature mora od Dubrovnika je Mali Lošinj.

Kako pričaju organizatori, svake godine na božićno kupanje dolazi sve više i više ljudi tako da izgleda da je božićno kupanje tradicija koja neće tako brzo izumrijeti.

foto:ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA