Jelica i Matea oduševile žiri u MasterChefu

U kuharskom TV showu MasterChef sinoć je kuhao 21 kandidat zajedno po prvi put. U izazovu u kojem su morali pripremiti jelo koje prikazuje njihovu osobnost, Jelica Boto iz Dubrovnika pripremila je kozice i brancin, a Ivana Alduk iz Lumbarde raviole punjene riccotom sa salsom od pomadora. 

Žiri u sastavu Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić kazao je kako im se ‘sviđa nova Jelica’, mada su zamjerili što nije uklonila kožu s fileta. ‘Ne vidim tradiciju, ali to je bio smisao zadatka, možda vidimo novu Jelicu”, rekao je Damir, a Jelica je kazala kako joj se sviđa nova Jelica.  Ivana je izabrana među šest natjecatelja koji su najbolje pripremili svoje jelo u izazovu. Pobjednik izazova je Luka Marin iz Splita.  

Jelica Boto (36) profesorica klavira predaje klavir u glazbenoj školi u Dubrovniku. Odmalena je osjetila umjetnički poziv te je upisala osnovnu glazbenu školu i počela učiti sviranje klavira. Prošla je tridesetak pijanističkih  natjecanja  –  što  kao  djevojčica, što sada kao profesorica sa svojim učenicima. Umjetničku crtu je naslijedila od djeda s majčine strane, koji je bio postolar, a radio je okvire u umjetničkoj galeriji u Dubrovniku. Nostalgično se prisjeća druženja nje i  djeda  kroz  hranu, te još i danas čuva istu mašinu za pravljenje tjestenine. Osim toga, u gradskom arhivu i knjižnici proučava stare knjige u potrazi za starim dubrovačkim receptima.

Matea Alduk (23) je rođena i živi u Lumbardi na Korčuli. Završila je srednju školu za kuhara, ali je u kuhinji provela samo pet mjeseci. Nakon toga se zaposlila kao recepcionarka u mjesnom hotelu. No, i dalje je strastvena oko kuhanja i željela bi napredovati u kuhinji. Bolja je u slanim nego u slatkim  jelima. Slastice ne pravi često i nije baš prijatelj sa šećerom. Obožava raditi crni rižoto, plodove mora, a općenito preferira zdravije opcije u kuhanju. Njen  cilj  je  da u MasterChefu vidi može li pobijediti samu sebe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.