33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleJAVNE TRIBINE "Korčulani biraju čistu energiju: Solarne elektrane - kako, zašto i...

JAVNE TRIBINE “Korčulani biraju čistu energiju: Solarne elektrane – kako, zašto i koliko se isplate?”

Dosad je u sklopu projekta ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ održano šest javnih tribina. Tribine su u proljeće održane na otoku Braču, točnije u Bolu, Selcima, Pučišćima, Supetru, Postirama i Nerežišćima, a tijekom ovog tjedna održavaju se u Starom Gradu i Sućurju na otoku Hvaru te u Lumbardi i Korčuli na otoku Korčuli.

Javne tribine na otoku Korčuli

Na otoku Korčuli tribine će se održati prema idućem rasporedu: 

  • LUMBARDA – srijeda, 23. studenog, 18.00 – 20.00 sati (Dvorana Levant)
  • KORČULA – četvrtak, 24. studenog, 18.00 – 20.00 sati (Dom kulture, kino dvorana)

Voditelji javnih tribina ‘’Solarne elektrane – Kako, zašto i koliko se isplate?’’ su Pokretovi stručnjaci za energetsku tranziciju otoka, Ivan Zoković Cola i Maja Jurišić. Sudionici tribina dobit će odgovore na pitanja vezana uz pravni, zakonodavni i tehnički okvir postavljanja solarnih elektrana na krovove.

Projekt ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’

Projekt ”Otoci predvodnici čiste energije” ukupne je vrijednosti približno 130.000,00 kuna te se provodi u 2022. godini na otocima Braču, Hvaru, Korčuli i Visu.

Provedba projekta također uključuje aktivnosti organizacije online događanja sa stručnjacima iz različitih sektora energetike, organizacije fizičkih događanja i uspostave radnih skupina na sva četiri otoka, mapiranja lidera energetskih tranzicija te održavanja radnih sastanaka s predstavnicima lokalnih samouprava i obrazovnih institucija na otocima Braču, Hvaru, Korčuli i Visu.

Navedenim aktivnostima osvještavaju se, informiraju i educiraju svi sektori otočnih zajednica o mogućnostima pristupanju pouzdanoj, održivoj i modernoj energiji, alatima pripreme i provedbe projekata, provedbi međusektorske suradnje i umrežavanja te planiranju prelaska na čistu energiju unutar vlastitih programa rada.

Više o projektu pronađite ovdje, za sva dodatna pitanja i informacije obratite nam se putem e-mail adrese info@islandmovement.eu ili FB Pokret Otoka.

Projekt ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije. Partneri na projektu su Splitsko-Dalmatinska Županija, Stari Grad, Općina Sućuraj, Grad Korčula, Općina Lumbarda, Općina Bol, Općina Selca, Općina Pučišća, Općina Postira, Općina Nerežišća i Grad Supetar. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA