29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarJavna tribina ZA!Obalu - Korčula u srijedu u Ljetnom kinu Korčula

Javna tribina ZA!Obalu – Korčula u srijedu u Ljetnom kinu Korčula

Javna tribina ZA!Obalu – Korčula održat će se u srijedu 17. kolovoza u 19.30 u Ljetnom kinu  Korčula. 

Tribinu organiziraju Nova ljevica, Srđ je grad i Možemo!, a na njoj se sudjelovati saborske  zastupnice Sandra Benčić i Ivana Kekin te vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije Marko  Giljača i Igra Šain Kovačević. 

Tema dužobalne kampanje – koja je započela u Dubrovniku, a nastavlja se tijekom godine  nizom sličnih susreta na obali – održivi je razvoj obalnog područja. U organizaciji zeleno lijevog bloka otvara se prostor dijaloga s građanima na temu odgovornog upravljanja jednim od najvrednijih resursa koje imamo. 

U tijeku je priprema novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji se izravno tiče  života na otoku, a za kvalitetan Zakon nužno je sudjelovanje onih koji na otocima i na obali  žive. Kakav život na otoku želimo? Jesu li apartmanizacija i betonizacija jedina budućnost koja nas čeka? Kako se boriti protiv uzurpacije pomorskog dobra i javnih prostora? Kako kvalitetno  upravljati javnim pomorskim dobrom? Kako kvalitetno nadzirati postojeće koncesije na obostrano zadovoljstvo građana i koncesionara? Je li most Pelješac – Korčula rješenje za naše  otočke probleme? Koliko turizma i kakav turizam želimo? Budući da se za rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću ljudi koji žive na obali  treba obratiti tim ljudima, i građani će na tribini imati priliku govoriti o konkretnim problemima s kojima se susreću. 

“Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i iznesete prijedloge kako kvalitetnije upravljati obalnim područjem i sačuvati kvalitetu života koju baštinimo”, poručili su organizatori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA