23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJAVNA RASVJETA: Zbog osnovanih žalbi Grad Dubrovnik mora poništiti dio dokumentacije u...

JAVNA RASVJETA: Zbog osnovanih žalbi Grad Dubrovnik mora poništiti dio dokumentacije u javnoj nabavi

U okviru postupka javne nabave za rekonstrukciju javne rasvjete na području grada Dubrovnika, tijekom postupka tri tvrtke su podnijele žalbe s ukupno sedam žalbenih navoda. Dva žalbena navoda od sedam istaknutih su ocijenjena kao osnovana – stoji u priopćenju iz Grada Dubrovnika koji će s procedurom moći nastaviti nakon što izmijeni određeni dio dokumentacije.

Grad Dubrovnik upućen je na to da izmjeni u navedenom segmentu dokumentaciju, nakon čega se navedeni proces javne nabave može nastaviti. U okviru izjavljenih žalbi Grad Dubrovnik mora platiti iznos od 5.000 kuna svakom žalitelju, odnosno sveukupno 15.000 kuna – dodatno su obavijestili iz gradske uprave.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave pbjavila je Rješenje kojim se poništava dio dokumentacije o nabavi zahvaćen nezakonitošću te se nalaže Gradu Dubrovniku da u roku od 8 dana od dana javne objave od rješenja na stranicama DKOM-a naknadi žalitelju Lipapromet d.o.o. iz Zagreba troškove žalbenog postupka u iznosu od 5 tisuća kuna, žalitelju TEP d.o.o. iz Svetog Križa Začretje troškove žalbenog postupka u iznosu od 5.781,25 kuna te žalitelju Hrvatski Telekom d.d. iz Zagreba troškove od 5 tisuća kuna.

Jedan od žalitelja smatrao je da se kroz nekoliko segmenata pogodovalo Philipsu i njegovim proizvodima, a kako je to Državna komisija usvojila kao osnovan prigovor, u tom dijelu će se dokumentacija i mijenjati. Nakon što je razmotrila ove navode i obrazloženja iz Grada Dubrovnika, ovaj prigovor je usvojen kao osnovan.

Rješenje Državne komisije za provodbu kontrole javnih postupaka u cijelosti možete pročitati ovdje.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA