31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaJavila se majka djevojke koju je obijesni vozač s Pelješkog mosta usmrtio...

Javila se majka djevojke koju je obijesni vozač s Pelješkog mosta usmrtio prije tri godine u Orebiću

Nedavno je objavljena snimka bijesne jurnjave zaustavnom trakom na Pelješkom mostu, potom se policija pohvalila kako je uhitila i kaznila 19-godišnjeg vozača, a onda se putem društvenih mreža dirljivom i tužnom objavom javila majka djevojke koju je dotični vozač prije tri godine usmrtio motorom dok je prelazila pješački prijelaz u Orebiću.

O problemu recidivista napisao je tekste Željko Marušić.

Recidivisti u počinjenju najtežih prekršaja su metastaza, a primarni karcinom našeg prometnog sustava je nepošteno i neučinkovito pravosuđe…

Napisao: Željko Marušić, autoportal

… što među stotinama nepoštenih, sumnjivih i posljedično opasnih “presuda” pokazuju slučajevi sutkinje Šupe i pravosudna nepravda u procesuiranju motocikliste, koji je prije tri godine velikom brzinom na pješačkom prijelazu usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić, a nedavno, višestruko kršeći prometne propise, obijesno jurio Pelješkim mostom.

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” Sandra Šimić objavila je te zamolila za pisanje i komentiranje:

Moje ime je Sandra Šimić i majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio, vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu, koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio, osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna smanjila nakon žalbe. I što dalje reći?? Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo MAGDALENU, ubio je cijelu jednu obitelj! Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati!

Da imamo pošteno i učinkovito pravosuđe, obijesno pretjecanje zaustavnom trakom (!) Pelješkog mosta, BMW-om Serije 3, E46 (1997. – 2004.), brzim, a sigurnosno zastarjelim i opasnim, ne bi bilo moguće, jer:

  1. vozač bi bio u zatvoru
  2. vozačka dozvola za sve kategorije bila bi mu poništena

A da, usto, imamo stručan i odgovoran prometni sustav:

  • vozač mlađi od 24 godine ne bi smio voziti automobil snažniji od 70 kW (95 KS)
  • vozač mlađi od 24 godine imao bi privremenu vozačku dozvolu
  • godišnja polica osiguranja od autoodgovornosti, za stari i nesigurni sportski automobil, stajala bi najmanje 10.000 kuna

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA