32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIZVRSNI REZULTATI: Građanski pokaz za Lokrum lani je kupilo preko 3 tisuće...

IZVRSNI REZULTATI: Građanski pokaz za Lokrum lani je kupilo preko 3 tisuće Dubrovčana, pogodnosti za domaće ostaju

Javna ustanova Rezervat Lokrum u 2022. godini zabilježila je izvrsne rezultate s dvostruko većim brojem posjetitelja, čemu je prethodila dobra priprema sezone. Uveden je novi  informacijski sustav za naplatu i kontrolu ulaznica, a od prošle je sezone u primjeni bio i novi cjenik, s posebnim pogodnostima za građane Grada i drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno pokaz I. I II. kategorije.

Upravno vijeće Javne ustanove usvojilo je nedavno novi cjenik za predstojeću sezonu, izražen u eurima, u kojem nema značajnih promjena u odnosu na 2022. godinu.

Osim glavne ulaznice koja iznosi 27 eura, građanima Dubrovnika je i dalje u ponudi Godišnji pokaz I. kategorije, koji stoji 14 eura, a pokaz II. kategorije, na kojeg pravo imaju stanovnici drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, plaćat će se 20 eura.

Pogodnost pokaza I. kategorije iskoristio je prošle godine 3.241 građanin, a pokaz II. kategorije 226 građana. Ujedno je otok Lokrum ostvario dvostruko veću posjetu nego sezonu prije te je zabilježeno 205.220 posjetitelja, dok je njihov broj 2021. godine iznosio 103.992. Udvostručen je i prihod od prodaje roba i pružanja usluga koji iznosi 27 milijuna kuna.

Značajno je podignuta razina protupožarne zaštite izgradnjom nove hidrantske mreže visoke zone otoka Lokruma, koja se sastoji od 16 novih hidranata, cjevovoda ukupne duljine 2735 metara, vodospreme i crpne stanice s cjevovodima duljine 403 metara.

Uz učinkovitu zaštitu i očuvanje šume i ekološke mreže, redovito održavanje te hortikulturno praćenje parkovnog dijela otoka, u tijeku je i izgradnja broda koji će povezivati otok Lokrum i Arboretum Trsteno, kao i izrada projektne dokumentacije u svrhu obnove Benediktinskog samostana i Maksimilijanovog ljetnikovca.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA