14.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiIzvješće za promet - najveća novčana kazna izrečena u Dolima u iznosu...

Izvješće za promet – najveća novčana kazna izrečena u Dolima u iznosu od 22.300 kn

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše ih je ozlijeđeno šest. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 345 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 179 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 33 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 9 osoba je prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 9 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,80 g/kg izmjerena je u večernjim satima 26. studenoga, 50-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Vela Luci.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća  i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dolima

Najveća novčana kazna u iznosu od 22.300,00 kuna izrečena je 38-godišnjem vozaču teretnog vozila šibenskih registarskih oznaka koji je u večernjim satima 21. studenoga, na kolniku D-8 u mjestu Doli, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Osim toga, vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i devetomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA