31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIzmjene UPU-a Babin kuk, planira se gradnja novih hotela

Izmjene UPU-a Babin kuk, planira se gradnja novih hotela

Na sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak 30. kolovoza, među ostalim točkama, naći će se Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Babin kuk. Iako detaljan plan tih izmjena nije izrađen, niti objavljen, iz dostupnih materijala vidljivo je kako se na ovom prostoru omogućava izgradnja novih hotela.

U pojašnjenju o potrebi ovih izmjena i dopuna, stoji i kako je riječ o usklađivanju ovog plana niže razine s UPU-om i GUP-om, omogućavanju gradnje nove prometnice koja će spajati ulice Iva Dulčića, Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog, kao i rješavanju prometa u mirovanju te zaštiti i uređenju novih zelenih površina. Kao i o revidiranju uvjeta za izgradnju Kongresnog centra. No detaljnije su izloženi prijedlozi zona u kojima bi se gradili novi hoteli.

Prijedlog novih turističkih građevina i sadržaja

1. Prostor sjeverno od područja Malog Straduna, većim dijelom planira se kao R (rekreacijska zona) dok se na manjem istočnom dijelu te prostoru hotela Valamar Club Dubrovnik (prije Minčete) planira izgradnja novog glavnog hotela sa površinama za sport i zelenilo.

2. Dio postojećeg kampa Solitudo sa sjeverne strane ulice Vatroslava Lisinskog na kojem se planira uz manje korekcije granice zone zadržati namjene “javni park i zaštitno pejsažno zelenilo” u sjevernom dijelu, dok se prostor južnog dijela, koji je u stvarnosti dosad bio kamp te je kao postojeće stanje zatečeno degradirano područje, prenamjenjuje u turističku zonu za izgradnju hotela.

3. Prostor postojećeg kampa Solitudo s južne strane ulice Vatroslava Lisinskog, koja je definirana kao prostor turističke namjene guste izgrađenosti planira se podijeliti na dvije zone, zapadni dio za izgradnju hotela i turističkog naselja, a istočni u zelenu zonu rekreacije sa sportskim terenima i javno-parkirno-garažnim prostorom.

Uz svaku stavku u prijedlogu se napominje kako je građevinu potrebno uklopiti u najvećoj mogućoj mjeri u postojeći krajobraz.

Pretpostavljamo da će se na sjednici u ponedjeljak detaljno objasniti vijećnicima i javnosti potreba izmjena plana, a prijenos sjednice UŽIVO možete pratiti na našem portalu s početkom u 10 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA