31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIZLOŽBA U LUŽI: Držićeva slikarska priča za Udrugu za Down sindrom

IZLOŽBA U LUŽI: Držićeva slikarska priča za Udrugu za Down sindrom

Dom Marina Držića poziva na otvorenje izložbe radova polaznika likovne radionice „Držićeva slikarska priča“ u Luži, u petak, 15. prosinca 2023., u 18 sati. Sav ostvareni prihod ove tradicionalne humanitarne izložbe uoči Božića namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.  

Višemjesečna likovna radionica „Držićeva slikarska priča“ održala se u suorganizaciji s Lions club Dubrovnik – SVETI VLAHO, a trajala je od rujna do prosinca 2023. godine. Radionica se odvijala pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, a polaznici su akrilnim bojama oslikavali keramičke ploče. Motive su pronalazili u obilju tema vezanih uz život i djelo Marina Držića, vrijeme renesanse i grad Dubrovnik u kojem je živio i stvarao. Neki od članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su i u likovnoj radionici čime Dom Marina Držića pridonosi njihovoj inkluziji te oplemenjivanju života kroz rad u zajednici i socijalnu uključenost. Budući da su polaznici bili različitog uzrasta njihovi radovi pokazuju razne oblike kreativnosti, od spontanog i razigranog, do studioznog i detaljnog pristupa. Zajednička im je iskrenost i originalnost, žive boje i ekspresivnost izraza.

Dokazano je da bavljenje likovnim aktivnostima potiče opuštanje i lučenje hormona sreće. A sreća se uvećava kad svojim stvaralaštvom pomažemo drugima, kao što Dom Marina Držića i polaznici likovne radionice „Držićeva slikarska priča“ ovom izložbom pomažu Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA