33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaIzložba fotografija „Scientific MicroArt“ u Studentskom domu

Izložba fotografija „Scientific MicroArt“ u Studentskom domu

Izložba fotografija „Scientific MicroArt“ postavljena je u prostoru Akademisa Academia Studentskog doma u Dubrovniku u sklopu konferencije ICPAM-14 (International Conference on Physics of Advanced Materials). Fotografije prikazuju detalje snimljene mikroskopom te promoviraju susret znanosti i umjetnosti kao temelj za razvoj društva . Izložba se može razgledati do 15. rujna.

Riječ je o izložbi za sve ljubitelje znanosti koja prikazuje ljepotu svijeta oko nas u mikro i nanometarskim dimenzijama. Zanimljive fotografije pružaju uvid u detalje koje ne možemo vidjeti golim okom već samo uz pomoć elektronskog mikroskopa i povećanja do čak 80 000 puta. Ovom izložbom obilježava se 50 godina Centra za elektronsku mikroskopiju na Sveučilištu Babes-Bolyai u Cluj-Napoci (Transilvanija) u Rumunjskoj, a posjetitelji mogu uživati u više od 30 fotografija golom oku nevidljivih struktura živog i neživog svijeta. Kustos izložbe je Lucian Barbu Tudoran sa Sveučilišta Babes-Bolyai iz Cluj-Napoca u Rumunjskoj.

Partneri i sponzori izložbe i konferencije su Centar za elektronsku mikroskopiju ”C. Craciun” (EMC) Sveučilišta Babes-Bolyai (UBB), Nacionalni institut za istraživanje i razvoj izotopskih i molekularnih tehnologija Cluj-Napoca (INCDTIM), Povijesni muzej Transilvanije, Studentska organizacija za prirodu (OSpN), Sveučilište u Dubrovniku, Brillio, Biozyme, Nitech, Zeiss, Elta’90 MR i Code4CNC. Naime, Sveučilište u Dubrovniku partner je u organizaciji 14. međunarodne konferencije o fizici i naprednim materijalima (ICPAM-14) i 5. jesenske škole iz istog područja (PAMS-5) koje se održavaju na Sveučilišnom kampusu. Cilj ICPAM-14 programa je osigurati znanstvenicima koji se bave fizikom naprednih materijala, novim nanotehnologijama i uređajima, prostor za razmjenu ideja, znanja i iskustava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA