33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaIzložba Dubrovačkih muzeja „Moje Konavle“ gostuje u Muzeju grada Kaštela 

Izložba Dubrovačkih muzeja „Moje Konavle“ gostuje u Muzeju grada Kaštela 

Izložba Dubrovačkih muzeja „Moje Konavle – Stare fotografije iz privatnih zbirki – Prikupila Katica Radić“ autorica Liljane Kovačić i Barbare Margaretić bit će otvorena u Muzeju grada Kaštela / kaštel Vitturi u utorak, 17. listopada 2023. u 19:00 sati.

Na izložbi će biti prikazano oko 200 fotografija iz privatnih obiteljskih albuma iz Konavala, nastalih uglavnom od kasnoga 19. st. do šezdesetih godina 20. st., koje je po završetku Domovinskog rata prikupila gospođa Katica Radić. Najstarije i najvrjednije, osim onih atelijerskih, autorsko su djelo fotografa amatera Vuka Klaića – Krtice iz Popovića, čiji su djelomice dostupan fotografski opus, Dubrovački muzeji prvi puta predstavili javnosti na dubrovačkoj izložbi koja je bila otvorena 4. studenog 2021. u Etnografskom muzeju u žitnici „Rupe“.

Odabrane fotografije podijeljene su prema sadržaju i temama na obiteljske fotografije, tradicijski način odijevanja, običaje iz godišnjeg i životnog ciklusa, naobrazbu, društveni život, prometnu infrastrukturu, politička zbivanja te tradicijsku ruralnu arhitekturu. Kao baštinski predmeti koji nose memorijsku vrijednost, fotografije bilježe vjernu sliku konavoske kulture i ljudi koji su je činili. Nakon otvaranja izložbe, stručno predavanje održat će autorica, viša kustosica Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić. Za sve posjetitelje izložba „Moje Konavle“ bit će otvorena do 7. prosinca 2023. u Muzeju grada Kaštela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA