10.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiIzgledno je da ove godine nećemo viđati Australce po Stradunu

Izgledno je da ove godine nećemo viđati Australce po Stradunu

Izgledno da će australske granice do daljnjega ostati zatvorene, a sve radi nastavka borbe protiv pandemije koronavirusa. Po pisanju Daily Maila izgledno je da će Australija otvoriti svoje granice stranim turistima tek iduće godine, a jedina bi iznimka mogli biti strani studenti i oni koji se odluče na duži boravak u toj zemlji. Kad se u obzir uzmu službene informacije, objavljene na stranicama australske vlade, po kojima australski državljani ne mogu prijeći državnu granicu, a koje su posljednji put ažurirane 10. lipnja izvjesno je da Australce ovo godine nećemo viđati po Stradunu.

Daily Mail navodi kako se Australija do sada uspješno nosila sa suzbijanjem koronavirusa, poglavito zahvaljujući zabrani međunarodnih putovanja i strogim pravilima socijalnog distanciranja.

Prema dostupnim, službenim podacima koji su posljednji put ažurirani 10. lipnja, australski državljani ne mogu napustiti Australiju, osim ako se ne radi o iznimnim slučajevima, koji uključuju putovanja u svrhu pomoći u borbi protiv koronavirusa, ako je u pitanju osoba koja je proglašena nužnim radnikom, zbog hitnog liječenja, pod uvjetom da ima ista medicinska usluga ne može biti pružena u Australiji, ako osoba putuje zbog neodgodivih osobnih razloga, ako se putuje radi pružanja humanitarne pomoći te ako se radi o putovanju od nacionalnog interesa.

Australski dužnosnici i dalje pozivaju svoje državljane da se što prije vrate u Australiju, no pri povratku moraju proći 14- dnevnu karantenu i to ne u svojim domovima, nego u službenoj karanteni.

Kad se ovim informacijama pridodaju izjave australskog ministra trgovine Simona Brightona, objavljene u Daily Mailu, o uspješnosti obvezne karantene malo je vjerojatno da će se ona u skoroj budućnosti ukinuti. Ako se ipak dogodi da Australija ukine zabranu prelaska državne granice, a zadrži obveznu karantenu po povratku, za pretpostaviti je da bi to njihove državljane moglo odvratiti od putovanja, pogotovo dužih.

Još jedna bitan faktor zbog kojeg je izvjesno sa ovoga ljeta po gradu nećemo vidjeti velike skupine mladih Australaca, koji su postali uobičajena slika dubrovačkih ljeta je i značajan financijski udarac koji je zbog zatvaranja granica pretrpio australski turizam.

Zbog zabrane međunarodnih putovanja, koja se ni u doglednoj budućnosti neće ukinuti, australska vlada nastoji svoje građane potaknuti da ove godine provedu godišnji odmor istražujući vlastitu državu i tako u vlastito gospodarsko ubrizgaju 65 milijardi dolara koje Australci inače potroše na inozemna putovanja.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA