Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Politika Izašla iz Domovinskog pokreta u Dubrovniku i napisala: i u ovoj stranci...

Izašla iz Domovinskog pokreta u Dubrovniku i napisala: i u ovoj stranci se bira po podobnosti, a ne sposobnosti

Ovim vas putem javno obavještavam da podnosim neopozivu ostavku u stranci Domovinski pokret na funcijama predsjednika ogranka Domovinskog pokreta grada Dubrovnika i dopredsjednika podružnice DP Dubrovačko-neretvanske županije, kao i na svoje osobno članstvo u stranci”, stoji u priopćenju Ksenije Muse koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Kao diplomirani sociolog i kroatolog javno objavljujem ovu ostavku za dobrobit cjelokupnog hrvatskog društva, kako svih građana u Republici Hrvatskoj, tako i u našem iseljeništvu, jer vjerujem da je moja dužnost kao sociologa javno upozoriti na važne činjenice sve građane RH da je stranka Domovinski pokret napustila u svakodnevnom praktičnom političkom djelovanju javno plasiran domoljubni svjetonazor po uzoru na Starčevića, Radića i Tuđmana i nepristranu antikorupcijsku politiku te također potvrđujem navode saborskih zastupnika Karoline Vidović Krišto i dr. Milana Vrkljana da je političko djelovanje vrha stranke značajno odstupilo od desnog centra i sve više prelazi u politiku lijevog centra u praksi kao posljedica novih značajnih kadrovskih promjena.

No, iako kao znanstvenik nemam apriori predrasuda prema ljudima lijeve ili desne političke opcije te svoje zaključke donosim na temelju egzaktne istine isključivo prema realnim djelima i stavovima pojedinaca i socijalnih grupa, smatram da su u mojoj okolini dobrodošli svi pojedinci i grupe koji su iskreno zainteresirani za dobrobit naše domovine i da se konačno uspostavi kako treba pravedna i socijalna država RH, sa funkcionalnom vladavinom prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom, prvenstveno političkom borbom protiv korupcije i kadroviranja podobnih na svim razinama hrvatskog društva koji već desetljećima koče svojim neznanjem i nekompetetnošću gospodarski rast i razvoj Hrvatske, umjesto da se zapošljavaju stručni i kompetetni školovani ljudi koji su prisiljeni na odlazak u inozemstvo, a bez kojih neće niti biti nikakvog napretka u zemlji, te nam zbog toga jako malo nedostaje da završimo i na zadnjem mjestu na ljestvici gospodarskog rasta i razvoja zemalja Europske Unije, što je više nego sramotno, ali nije samo posljedica ove Vlade RH danas, nego i brojnih drugih prije nje pa se problemi samo nagomilavaju na svim razinama hrvatskog društva i uzrokuju stravičnu moralnu degradaciju i propadanje hrvatskog društva u cjelini.

Vjerojatno će vas ponajviše zanimati upravo činjenica kako eto baš i ja ovdje u Dubrovniku kao predsjednica ogranka i dopredsjednica naše županije imam sličan problem u organizaciji mog ogranka Domovinskog pokreta, gdje mi nije bilo dozvoljeno da prema realnim kvalifikacijama imenujem tajnika ogranka DP Dubrovnik, čak niti v.d. tajnika, nego me se čak i grubo ucjenjivalo pred svjedocima da isti ne može biti imenovan, već da moram potpisati imenovanje drugog tajnika, po ključu podobnosti, iako manje kompetentnog, a problemi sa imenovanjem tajnika smo već viđali i u drugim krajevima RH u Domovinskom pokretu, kao što su Sisačko-Moslavačka i Koprivničko-Križevačka županija. Eto, također je i moja odluka o imenovanju v.d. tajnika poništena.

Zaključivši da nemam kvalitetnu i ispravnu potporu predsjedništva Domovinskog pokreta u Dubrovniku i predsjedništva Dubrovačko-neretvanske županije i da će moj svaki daljnji kvalitetan prijedlog i rad biti onemogućen, odlučila sam da je jedino ispravno da podnesem ovu ostavku te da se posvetim pametnijim i ljepšim stvarima u životu, a svoj grad Dubrovnik i našu bolju Hrvatsku mogu pomagati i na druge kvalitetnije načine u Hrvatskoj i svijetu. Zahvaljujem svima na podršci i potpori! – zapisala je Ksenija Musa, predsjednica ogranka Domovinskog poketa Dubrovnik i dopredsjednica podružnice Domovinskog pokreta Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić