11.8 C
Dubrovnik
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiIzabrani izrađivači novog GUP-a Grada Dubrovnika i studija procjene utjecaja na okoliš

Izabrani izrađivači novog GUP-a Grada Dubrovnika i studija procjene utjecaja na okoliš

Nakon što je prošle godine Gradsko vijeće donijelo Odluku o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, proveden je postupak javne nabave za stručne izrađivače novih prostorno-planskih dokumenata razvojnoga usmjerenja, koji će kao takvi u sebi inkorporirati jasnu viziju razvoja grada za dugoročni period, javljaju iz gradske uprave.

Izmjene i dopune PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika izrađivat će Urbanistica d.o.o. iz Zagreba, a strateške studije procjene utjecaja na okoliš radit će tvrtka Ires ekologija d.o.o. iz Zagreba

Sutra poslijepodne u gradskoj vijećnici potpisat će se ugovori s navedenim tvrtkama. Jasminka Pilar – Katavić, dipl.ing.arh., direktorica poduzeća Urbanistica d.o.o. potpisat će ugovor, a činu potpisivanja ugovora nazočit će i Ana Putar, dipl.ing.arh., odgovorni voditelj izrade planova. Ugovor za izradu strateških studija procjene utjecaja na okoliš u ime poduzeća Ires ekologija d.o.o. iz Zagreba potpisat će Mario Mesarić, mag.ing.agr., direktor te tvrtke. Ugovore će u ime Grada Dubrovnika potpisati gradonačelnik Mato Franković. Potpisivanju će nazočiti i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.

Biografije izrađivača:

Jasminka Pilar KatavićDiplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984. godine. Iste godine počinje s radom u Urbanističkom institutu Hrvatske, a 2004. godine osniva tvrtku Urbanistica d.o.o. gdje kao direktorica i voditelj izrade prostornih planova sudjeluje u organizaciji i koordinaciji poslova. U mandatu 2012. – 2020. bila je predsjednica Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata, a danas je članica Upravnog odbora Udruge hrvatskih urbanista i Odbora za zakonodavstvo Hrvatske komore arhitekata. Predsjednica je udruge Centar za prostorni razvoj. Djeluje i kao vanjska članica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskog sabora u mandatu 2017. – 2020., a 2020. ponovno je izabrana na tu funkciju.

Ana Putar. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. godine. Od 1999. do 2004. zaposlena je u Urbanističkom institutu d.o.o. u Zagrebu gdje kao suradnik započinje s radom u urbanističkom i prostornom planiranju. Od 2004. godine do danas radi u Urbanistici d.o.o. kao voditelj izrade prostornih planova svih razina i njihovih izmjena i dopuna (prostorni planovi uređenja grada/općine, urbanistički planovi uređenja i detaljni planovi uređenja). Sudjeluje u izradi programa, studija i ostalih stručnih podloga iz područja prostornog uređenja. Razvojem struke bavila se kroz rad Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata te sudjelovanjem na stručnim skupovima s temom prostornog planiranja.

Mario Mesarić. Direktor je tvrtke IRES ekologija, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za održivi razvoj u RH. Iza sebe tvrtka ima preko 200 završenih projekata i višegodišnju uspješnu suradnju s poduzećima, investitorima i jedinicama lokalne i regionalne samouprave na poslovima procjene utjecaja zahvata na okoliš. Aktivno sudjeluje u izradi dokumenata zaštite okoliša koji se odnose na strateške studije utjecaja strategija/planova/programa na okoliš, studije utjecaja zahvata na okoliš, elaborate zaštite okoliša, izvješća o stanju okoliša te programe zaštite okoliša u svojstvu voditelja/suradnika.

FOTO: Arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA