32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIz Vukovarsko-srijemske županije u Dubrovnik stigla donacija od deset tona jabuka

Iz Vukovarsko-srijemske županije u Dubrovnik stigla donacija od deset tona jabuka

Već dugi niz godina Dubrovačko-neretvanska i Vukovarsko-srijemska županija uspješno surađuju i održavaju prijateljske odnose, a potvrda uspješne i prijateljske suradnje su i tradicionalne akcije u kojima naša županija Vukovarsko-srijemskoj donira mandarine, a Vukovarsko-srijemska nama jabuke.

I ove godine u luku Gruž iz Vukovara je stigla donacija od deset tona jabuka koju je Dubrovačko-neretvanska županija podijelila ukupno 80 udruga i ustanova sa svog područja.

‘Kao što je poznato, mi već 13 godina doniramo mandarine našoj prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji, a oni nama već petu godinu jabuke. To je sjajna gesta prijateljstva i partnerstva. Mi surađujemo jako dobro na brojnim područjima, dobro se razumijemo. Razvijamo zajedničke projekte, kako preko naših razvojnih agencija, tako i preko javnih ustanova za zaštitu prirode i upravnih odjela’, rekao je ovom prilikom župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

‘Ovo je zaista jedna lijepa tradicija, simbolična i humana gesta. Naravno, poanta je i razmjena iskustva, posebno na području gospodarstva. Znamo koliko je turizam važan za vašu županiju. Tu vidimo priliku za razmjenu iskustava, za plasiranje proizvoda s našeg područja’, naglasio je župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Nakon uručenja donacije od deset tona jabuka, održan je sastanak u palači Ranjina između predstavnika dviju županija, a na temu daljnje suradnje na području poljoprivrede i turizma te razmjene iskustava, posebno rada na europskim projektima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA