27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIz ministarstva pozivaju vlasnike plovila da podmire naknade, inače slijedi brisanje iz...

Iz ministarstva pozivaju vlasnike plovila da podmire naknade, inače slijedi brisanje iz upisnika

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će do kraja 2022. godine provesti postupak brisanja jahti i brodica upisanih u Upisnik brodova Republike Hrvatske, čiji vlasnici dvije godine uzastopno nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja.

Stoga se ovim putem ponovno pozivaju svi vlasnici da, najkasnije do 15. prosinca 2022. godine, podmire svoja dugovanja ili dostave potvrde o provedenim uplatama ukoliko su naknade plaćene, ali nisu ispravno evidentirane.

Popis imena i/ili oznaka svih jahti i brodica za koje ovo Ministarstvo nema evidentiranu uplatu za 2020. i 2021. godinu moguće je pronaći na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na Elektroničkoj oglasnoj          ploči upisnika brodova.  

Tijekom 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, brisano je ukupno 8.551  brodica i jahti, dok se prema trenutnom stanju dugovanja u 2022. godini očekuje brisanje ukupno 8.829 brodica i jahti.

Napominjemo i kako se jahte i brodice, koje su brisane temeljem odredbi o neplaćanju zakonom propisanih naknada, mogu ponovno upisati u upisnik brodova isključivo u postupku prvog upisa, koji podrazumijeva i utvrđivanje tehničke prihvatljivosti i usklađenosti s trenutno propisanim tehničkim standardima koji se odnose na nove jahte i brodice.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA