32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiISTINA o nasukanom brodu na Korčuli: na njemu nema ljudi, ali je...

ISTINA o nasukanom brodu na Korčuli: na njemu nema ljudi, ali je pronađena odjeća i pojasevi za spašavanje za više osoba

Općina Smokvica se danas putem službenog Facebook profila oglasila o brodu koji se nasukao na području njihove općine, na lokaciji “Bili rat”, nedaleko od uvale Brna. Naveli su da je dojava pristigla 31. prosinca, da je utvrđeno da je brod napušten te da je u njemu pronađena odjeća i pojasevi za spašavanje za više osoba.

“Zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju objavljujemo činjenice vezano uz nasukavanje željeznog broda nedaleko od uvale Brna.

Prva dojava o nasukanom brodu je stigla 31.12.2022. godine. Na teren su izašle sve žurne službe ( policija, pomorska policija, kapetanija i DVD Smokvica). Utvrđeno je da je brod napušten,nasukan na lokaciji “Bili rat”. U njemu je pronađena odjeća i priručni pojasevi za spašavanje za više osoba. Kompletna strojarnica je puna mora.

Trenutno ne postoji opasnost od onečišćenja mora, ali je vatrogasni brod DVD-a Smokvica “Sv. Stjepan” sa branama za spriječavanje onečišćenja stavljen u pripravnost. Brod je bio registriran u Turskoj, ali je prodan i brisan iz Turskog registra brodova. Zadnja pozicija broda koja se je mogla utvrditi preko sustava praćenja brodova je kraj Peloponeza u Grčkoj. Od tada se brodu gubi svaki trag.

Sve nadležne službe su aktivirane i trenutno traju pripreme za odsukavanje i tegljenje broda, a kako je za sada nepoznat vlasnik, vjerovatno će brod biti prodan na dražbi u organizaciji Republike Hrvatske.

Čim budemo imali više informacija, iste će biti objavljene”, poručili su iz Općine Smokvica.

FOTO:FB, Općina Smokvica

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA