18 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti INVESTITOR Marko Balija bijesan: postoje indicije da Franković i Tokić ometaju...

INVESTITOR Marko Balija bijesan: postoje indicije da Franković i Tokić ometaju izdavanje lokacijske dozvole za Hotel Sumratin

Direktor tvrtke Consultants doo, Marko Balija je uputio pismo svim gradskim vijećnicima od kojih traži da saznaju odgovore na pitanja koja im, kako tvrde, gradonačelnik Mato Franković već dulje vrijeme uskraćuje.

Pismo s prilozima u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Marko Balija se žali na Frankovićevo ignoriranje njihovih pritužbi na rad njegove zamjenice Orlande Tokić i upravnih tijela Grada Dubrovnika te od vijećnika traži posredovanje da od Frankovića zatraže odgovore na nekoliko pitanja vezanih uz nemogućnost da dobiju lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Hotela Sumratin u Uvali Lapad. Takvim ponašanjem gradonačelnik Franković krši Statut Grada Dubrovnika, navodi Balija.

Iz postavljenih pitanja razvidno je što investitore zanima:

Je li Franković od svoje zamjenice Orlande Tokić zahtijevao da u odjelu koji je tada vodila pročelnica Silva Vlašić izvrši uvid u projektnu dokumentaciju na temelju koje se vrši ishođenje lokacijske dozvole, sljedeće što ih zanima je – je li zamjenica Tokić nakon uvida gradonačelniku podastrala izvješće kojim se “ometa” izdavanje lokacijske dozvole i je li on onda to proslijedio upravnim odjelima na postupanje. Posljednje pitanje na koje traže odgovor je zašto Franković nije izvršio nadzor nad radom zamjenice Tokić i upravnih odjela temeljem primljenih pritužbi od tvrtke investitora, što je sukladno Statutu Grada Dubrovnika.

Zbog svega toga, Balija smatra kako postoje čvrste indicije da je neizdavanje dozvole proizvod utjecaja gradonačelnika i zamjenice Tokić, a ne ograničenja zakona RH ili nedorečenosti odredbi GUP-a. Dostavlja i pravno mišljenje odvjetničkog ureda “Matana i partneri” o postupanju Grada Dubrovniku u postupku izdavanja lokacijske dozvole za rekonstrukciju Hotela Sumratin. Navodi se i kako je miješanje u rad upravnih odjela prekoračenje ovlasti koje gradonačelnik i zamjenica imaju. U Consultants društvu su izračunali kako im je “otezanjem” izdavanja lokacijske dozvole koje traje već 18 mjeseci, prouzročena šteta od oko 39 milijuna kuna, zbog izgubljene dobiti, a i već sada jasne činjenice da hotel neće biti spreman niti za sezonu 2021.

-Prvo želim reći kako lokacijska dozvola investitoru za rekonstrukciju Hotela Sumratin nije neizdana nego je u postupku izdavanja – kazao je v.d. pročelnik Upravnog odjela za izdavanja dozvola Zdenko Medović. Na pitanje što je sporno u lokacijskoj dozvoli odgovara:

-U postupku izdavanja potvrde na posebne uvjete – promet nadležni Upravni odjel je iznio primjedbe koje su se odnosile na širinu nogostupa u odnosu na prometnicu. Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje je investitoru uputio zaključak i u tom dijelu je investitor ispravio projekt temeljem tog zaključka.

No, dodaje Medović, analizom dozvole njegov je odjel utvrdio kako je projektom prostor teretane predviđen u garažnom prostoru što je GUP-om zabranjeno.

-Prema našemu GUP-u u podrumskim prostorijama se ne smiju obavljati aktivnosti te vrste. Mi smo investitoru poslali zaključke o tim nedostacima i to ga je možda iznenadilo, budući su dosad investitori možda malo više razgovarali s našim referentima, a manje su zaključke dobijali u pisanom obliku službenim putem, kako procedura i nalaže – zaključio je Medović.

Tražili smo očitovanje gradonačelnika Mata Frankovića.

-Sve ono što sam govorio i o čemu sam pričao prije nekoliko mjeseci sada postaje jasno. Maske su pale – kratko je rekao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

BK Konavle uredio 1300 metara puta iz Bačevog dola do Poljica- Radovčići

Članovi BK Konavle na njihovoj Facebook stranici pohvalili su se rezultatima čišćenja zapuštenih konavoskih poljskih puteva i pozivaju vas da im se...

FOTO: VAŽNO JE SJETITI SE Gruška placa u cvijeću

Uoči blagdana Svih svetih te Dana mrtvih, posjećujemo vječna počivališta naših najmilijih, u tišini palimo svijeće i polažemo cvijeće. Stoga je već...

Marija Kola Pendo o organskoj poljoprivredi iz prve ruke

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje „Organska poljoprivreda – put prema zdravlju“ Marije...

Ovo su članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Turističkog vijeća

U srijedu, 28. listopada u 14 sati, održala se online sjednica Izborne Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika, na kojoj su izabrani članovi...

Dubrovnktv.net

SUSRETI UTORKOM/ Ivan Viđen i Nikša Selmani (Srđ je Grad): zašto su osnovali stranku?

"Srđ je Grad" je nova stranka u Gradu. Zašto su se odlučili na taj korak? Hoće li i oni imati stranačku...

ETO NAS: s Terezom Kesovijom

O Terezi Kesoviji ne treba puno govorit … Istaknuta je to pjevačica koja je osim u tadašnjoj Jugoslaviji uspješnu karijeru izgradila i...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić