29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiINVESTICIJA VRIJEDNA 970 TISUĆA KUNA Kreće energetska obnova ambulante u Trpnju

INVESTICIJA VRIJEDNA 970 TISUĆA KUNA Kreće energetska obnova ambulante u Trpnju

U sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prihvatilo je ukupno 12 projekata s juga Hrvatske, među kojima je i projekt energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan 970 tisuća kuna, a koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija.

MRRFEU odobrilo je sufinanciranje energetske obnove ambulante Trpanj u iznosu od 450 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 520 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Domom zdravlja Korčula.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije odlukom je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna kuna, a osim energetske obnove ambulante u Trpnju tu su još i projekti: Energetska obnova zgrade Doma kulture na Koločepu, Uređenje i opremanje parkirališta Ponta u Stonu, Uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru u Janjini, Nabava ‘pametnih’ spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Trpnju, Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića u Orebiću, Izgradnja kapelice s mrtvačnicom na groblju ”Sladin Gradac na Mljetu, Rekonstrukcija i obnova prometnica na području otoka Lastova, Uređenje trga Postrana – Žrnovo u gradu Korčuli, Uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Smokvica, Sanacija dijela krovišta Doma kulture u Blatu te Uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centru Vele Luke.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jednom godišnje provodi Program razvoja otoka, lokalnog je karaktera i ima za cilj otočnoj zajednici omogućiti realizaciju prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata čime se sustavno nastoje umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske.

Osnovni cilj Programa je stvaranje povoljnih preduvjeta za održiv otočni gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz financijsku podršku i poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Ukupna vrijednost financiranja projekata Programa u 2021. iznosi 14 milijuna kuna nacionalnih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA