28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiInterventna policija odvela Miha Rozića jer je pokušao spriječiti radove Hrvatskih cesta...

Interventna policija odvela Miha Rozića jer je pokušao spriječiti radove Hrvatskih cesta u svom vinogradu

Dramatično jutro u vinogradu Miha Rozića u Prapratnom na Pelješcu, na lokaciji Mili! Ovaj pelješki vinar i vinogradar je pokušao spriječiti ulazak strojeva koji rade na izgradnji pristupne ceste za Pelješki most u svoj vrijedni vinograd u kojemu uzgaja autohtonu sortu loze kojom se proslavio diljem svijeta.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup objasnila nam je kako je policija intervenirala na poziv Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove DNŽ, a nakon što su ispunjeni uvjeti za intervenciju prisilnog ulaza na posjed. Vlasnik Miho Rozić pružao je pasivni otpor te je priveden u policiju gdje će biti ispitan.

Mali čovjek vs. veliki državni sustav: Hrvatske ceste u ponedjeljak nasilno ulaze u moje vinograde, čuje li itko moj vapaj?

Miho Rozić iz Stona je nedavno uputio predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću otvoreno pismo zbog najave kako će u ponedjeljak, 12. listopada teška mehanizacija za izgradnju ceste ući u njegov obiteljski vinograd i maslinik. Na njegov prijedlog da ga se adekvatno obešteti kako bi nastavio s obiteljskom tradicijom vinogradarstva i vinarstva, iz Zagreba je stigao samo muk.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA