32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiINTERPRETACIJSKI CENTAR U STONU Potpisani ugovori s izvođačima radova na Kneževu dvoru

INTERPRETACIJSKI CENTAR U STONU Potpisani ugovori s izvođačima radova na Kneževu dvoru

U sklopu projekta TAKE IT SLOW – Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj kojeg Dubrovačko – neretvanska županija provodi kao vodeći partner u suradnji s još 12 partnera iz Hrvatske i Italije u sklopu Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020. potpisani su ugovori za građevinske radove u Kneževom dvoru u Stonu i stručno-tehnički nadzor.

Knežev dvor u Stonu je u sklopu kulturno-povijesne cjeline Stona zaštićeno kulturno dobro. Potpisivanju ugovora prethodila je izrada projektno – tehničke dokumentacije: konzervatorskog elaborata i glavnog projekta arhitekture za uspostavu interpretacijskog centra baštine temeljene na eno gastronomiji. Naime, Knežev dvor u Stonu je osmišljen kao interpretacijski centar koji treba doprinijeti očuvanju, valorizaciji i promociji prirodne i kulturne baštine Stona i Pelješca, posebno one vezane uz proizvodnju i posluživanje hrane i vina.

Kroz TAKE IT SLOW projekt odradit će se prva faza radova koja obuhvaća dio zgrade Kneževog dvora: multifunkcionalna dvorana u prizemlju s pripadajućim sanitarnim čvorom. Potpisana vrijednost ugovora za građevinske radove s izvođačem Posta d.o.o. je 381.060 EUR s PDV-om.

Usluga stručno-tehničkog nadzora na navedenim radovima, izvođača Geoing d.o.o. je 8.137,50 EUR s PDV-om.

Projekt TAKE IT SLOW strateški je bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije. Fokus projekta je na  razvoju održivog i slow turizma u malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju.

Vrijednost projekta je 3.764.695,71 EUR od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Dubrovačko-neretvanska županija na raspolaganju ima 869.230,00 EUR.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA