30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIntenziviranje odnosa između dva grada prijatelja, gradonačelnik primio djelatnike iz Bad Homburga...

Intenziviranje odnosa između dva grada prijatelja, gradonačelnik primio djelatnike iz Bad Homburga na razmjeni

Nastavljajući projekt razmjene djelatnika gradskih uprava Bad Homburga i Dubrovnika, za goste iz grada prijatelja organiziran je trodnevni program upoznavanja s radom gradskih institucija i njihovim projektima. Danas su ih primili i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, s pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanom Brnin i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem.

Gradonačelnik je istaknuo kako se na ovaj način intenzivira odnos između dva grada prijatelja koja razvijaju suradnju na brojnim poljima te je izvrsna prilika za učenje s obje strane.

Središnji dio programa bilo je upoznavanje s projektima koje Grad Dubrovnik organizira za mlade i s mladima. Pročelnik Dživo Brčrć i zamjenik pročelnika Miho Katičić predstavili su projekte Mladi i Grad skupa, Forum mladih Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik prijatelj djece te posebno postupak uređenja, osnivanja i razvoja Centra za mlade Dubrovnik te nakanu Grada Dubrovnika da do konca ove godine osnuje ustanovu Centar za djecu, mlade i obitelj Grada Dubrovnika. Pojedina područja djelovanja Centra za mlade predstavili su Anja Marković, Suada Salčić, Nera Pavlović, Filip Grgurević i Žarko Dragojević.

S posebnim zanimanjem su djelatnici Bad Homburga popratili novi gradski projekt NEB (New Europen Bauhaus) u prostorima bivše Tvornice ugljenografitnih proizvoda (TUP), upoznavši se s prostorima i korisnicima, za koje Grad Dubrovnik snosi sve troškove, od najma prostora do komunalnih troškova i uređenja prostora. Ujedno su posjetili i Muzej Domovinskog rata na Srđu.

Planira se i nastavak projekta, kada bi se djelatnici Grada Dubrovnika trebali upoznali s djelovanjem tamošnjih centara za mlade, dok je koncem kolovoza u planu i gostovanje jednog mladog dubrovačkog benda na Festivalu mladih u Bad Homburgu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA