28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiInflacija nagriza standard-Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji za život

Inflacija nagriza standard-Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji za život

Novinar T-portala Zoran Korda napravio je analizu troškova života u protekle dvije godine i usporedio troškove života u šest velikih hrvatskih gradova. Zaključak: Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji za život.

Prema podacima globalne baze Numbeo, samcu je u Hrvatskoj prosječno potrebno 708 eura za pokrivanje životnih troškova bez troškova najma stana, a četveročlana obitelj troši u prosjeku 2475 eura.

U eri divljanja inflacije osjetno su porasle i plaće, ali većina obitelji suočila se s padom životnog standarda.

Turistička meka Dubrovnik je uvjerljivo najskuplji za život. Samcu treba 879 eura za osnovne potrebe, što je 24 posto više od hrvatskog prosjeka. Četveročlanoj obitelji je za pokrivanje troškova u Dubrovniku potrebno osigurati gotovo 3000 eura, što je dvadesetak posto više od nacionalnog prosjeka.

Život u Dubrovniku je desetak posto skuplji nego u Zagrebu, a najveća razlika je u troškovima prijevoza i režija, koji su osjetno veći. Namirnice u trgovinama u Dubrovniku su povoljnije, ali je zato osjetno skuplja hrana u restoranima. Prosječna dubrovačka plaća niža je dvadesetak posto od zagrebačke, što čini dodatnu razliku u kupovnoj moći u korist Zagreba.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA